Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila: M.M ]

07. 11. 2018. 19:38 >> 20:06
3

VUKADINOVIĆ

"Opozicija ne želi reformu izbornih zakona"

Oni koji alternativnim putem bježe od Odbora za reformu izbornog zakonodavstva, zapravo ne žele reformu, ocijenio je analitičar Srđan Vukadinović. Priča o izmjeni izbornih zakona, kako kaže, samo je priča za dobijanje jeftinih političkih poena. Crnogorska opozicija najnovijom pričom o reformi pokazala je da je daleko od ujedinjenja, smatra Vukadinović.

Institucionalni skupštinski odbor ili vaninstitucionalni forum za reformu izbornog zakonodavstva koji zagovaraju Demokrate i Ura? Analitičar Srđan Vukadinovic nema dilemu.

"Demokrate i Ura koji zagovaraju alternativni način pristupa reformama izbornog zakonodavstva ne žele da se problem riješi, oni bježe od rješenja problema kao da su svesni da tu malo mogu uraditi", kaže analitičar Srđan Vukadinović. 

Ista ta opozicija se, podsjeća Vukadinović,  zdušno zalagala za reformu izbornih zakona. Doduše, kako ocjenjuje, samo deklarativno.

"Dio opozicije koji priča o rješenju vitalnih pitanja i interesa to organski ne želi da se dogodi, nego samo deklarativno govori o reformi izbornog zakonodavstva i o mnogim drugim stvarima. Ne žele da učestvuju i da založe svoj kredibilitet i odogovornost za rješenje stvari", kaže Vukadinović.

"Njima itakako to odgovara kakva je reforma danas, a priča o reformi izbornog zakonodavstva o izmjeni izbornog zakona je samo priča za dobijanje jeftinih političkih poena."

Opozicija i najnovijom pričom o reformi pokazuje da je daleko od ujedinjenja, i da se jaz među njima sve više produbljuje.

"Da je crnogorska opozicija daleko od ujedinjenja, od jedinstva ili makar zajedničkog djelovanja. Da se jaz u opoziciji sve više produbljuje, da je kriza sve veća i da oni ne mogu naći zajednički način da rješavaju svoje probleme."

Formiranje privremenog skupštinskog odbora za reformu izbornog zakonodavstva, podsjeca Vukadinović, pozdravio je i evropski komesar za proširenje Johanes Han uz očekivanje da će sve stranke koje podržavaju evropski put Crne Gore aktivno učestvovati. 

Pokazalo se u prethodnom periodu da vaninstitucionalni oblici političkog djelovanja, bilo kog da su oblika, neće dati rezultate kao što ni bojkot parlamenta nije dao rezultat.

To se u krajnjem vidi i po sve lošijem izbornom rezultatu opozicije, zaključio je Vukadinović.

Nataša Mitrović, RTCG

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније