Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

05. 02. 2021. 11:43 >> 11:43
1

LP i SD

Ulica Mladiću u Beranama suština politike nove vlasti

Prijedlog skupštinskog savjeta za nazive naselja, ulica i trgova u Beranama da se jedna ulica u tom gradu nazove po Ratku Mladiću kritikovali su iz Liberalne partije i Socijaldemokrata Crne Gore.

"Prijedlog skupštinskog savjeta za nazive naselja, ulica i trgova u Beranama da se jedna ulica u ovom gradu nazove po Ratku Mladiću, ratnom zločincu i čovjeku koji je počinio jedini genocid u Evropi nakon drugog svjetskog rata, sramotan je i neprihvatljiv, ali i odraz suštine politike nove vlasti u Crnoj Gori koja već dugo vlada Beranama", kazali su iz Liberalne partije.

Iz te partije podsjećaju da nedavno predložili Zakon kojim se previđa zabrana djelovanja i isticanja simbola svih fašističkih organizacija iz vremena drugog svjetskog rata i kasnije.

Ovaj Zakon, kako dodaju , ignorisan je i odbijen od strane kompletne nove većine u Skupštini.

"Činjenica da nekom može uopšte da padne napamet ovakva ideja da ulicu nazove po čovjeku odgovornom za pokolj više hiljada ljudi, naših komšija i prijatelja, frapantna je i primorava nas da se zapitamo ko to stvara i podstiče takvu svijest kod ljudi, a kamo li da je neko to prihvatio u proceduri lokalnih skupštinskih organa", navode iz LP .

Oni navode da se Vasojevići, koji, kako su kazali, imaju sjajne istorijske ličnosti, heroje i velikane i bogatu prošlost borbe za slobodu, kako u vrijeme kraljevine Crne Gore i borbi za pravo, čast i slobodu Crne Gore tako i u antifašističkoj borbi, ponižavaju od strane vlasti ovakvim inicijativama.

"To građani ne smiju dozvoliti a mi ćemo im biti podrška i stalno upozoravati na ovakve anomalije i pokušaje fašizacije društva", navidi se u saopštenju.

Potpredsjednika SD-a i poslanik Damir Sehović smatra da je inicijativa naš vrijednosni i civilizacijski sunovrat!

"Crna Gora je od države koja je bila primjer suživota i tolerancije, postala društvo čija je mjera 'slobode' koja nam je slavodobitno donijeta veličanje osuđenih ratnih zločinaca, koji na duši nose preko 8.000 nevinih civila! To je dostignuće nove Vlade Crne Gore nakon svega dva mjeseca rada, i posljedica ideološke matrice koju nam je nametnula. Teško da niže od ovog možemo pasti. Mada se sa ovakvom vlašću, i pokretom URA koji 'nas čuva' nikad ne zna", kazao je Šehović.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније