Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

25. 07. 2021. 14:10 >> 14:13
3

MILOŠEVIĆ POZIVA

"Cetinjani da se pridruže protestu protiv smjena"

Predsjednik Socijaldemokrata Cetinja Dejan Milošević pozvao je članstvo i simpatizere te partije, kao i sve građanke i građane Prijestonice, da se pridruže protestu povodom kadrovskih smjena u cetinjskim obrazovnim ustanovama koji će se održati sjutra, u ponedjeljak, u 11 sati ispred cetinjske gimnazije.

“Ovakva nečasna djela, ubijeđen sam, zaslužuju snažan odgovor građanske i patriotske Crne Gore, ne samo na Cetinju, već i u svakoj opštini. Ali na Cetinju posebno, jer smo mi ovdje glasno ustajali protiv velikosrpskog hegemonizma i šovinizma onda kada su ostali dominantno ćutali”, navodi se u saopštenju.

On kaže da su svi imali priliku da vidie kako se smjenjuju i neki od najkvalitetnijih i najprofesionalnijih direktora obrazovnih ustanova - cirkularnim rješenjem, navođenjem banalnog razloga za smjenu.

“U velikom broju slučajeva autor rješenja, zajedno sa ministarkom koja je isto potpisala, demonstrirao je apsolutnu nepismenost, te su svima nama pokazali da ne zaslužuju da budu na pozicijama koje pokrivaju”, navodi se u saopštenju.

Milošević dodaje da Cetinjani ne smiju i neće dopustiti da se, sramnim smjenama svih direktora obrazovnih ustanova, iz resora prosvjete koji je dominantni usmjeren na naše najmlađe, krene u ostvarivanje projekta “srpskog sveta”.  

“Ovaj grad i ljudi koji u njemu žive uvijek su bili brana svim onim nasrtajima na Crnu Goru, njenu nezavisnost i njen građanski karakter. Tako će biti i sjutra kada će, siguran sam, Cetinjanke i

Cetinjani pokazati da naumi ministarke Vesne Bratić neće tako lako proći u Prijestonici”, zaključio je Milošević.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније