Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ R.B. ]

15. 09. 2021. 15:47 >> 15:50
14

PREMIJER PORUČIO

Za Crnu Goru je Dan demokratije 30. avgusta

Danas je Međunarodni dan demokratije, a za nas u Crnoj Gori, možemo reći, istinski Dan demokratije je 30. avgust, poručio je predsjednik Vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić, koji je čestitao građanima Crne Gore Međunarodni dan demokratije.


„Prije nešto više od jedne godine, po prvi put u istoriji Crne Gore, Vi ste, koristeći svoje građansko pravo i odgovorno se odnoseći prema generacijama koje dolaze, putem glasačkih listića, poštujući Ustav i zakone naše države, promijenili njenu upravljačku administraciju. Danas je Međunarodni dan demokratije, a za nas u Crnoj Gori, možemo reći, istinski Dan demokratije je 30. avgust. Dan kada smo se kao činioci našeg društva, svi, bez obzira za koga da smo pojedinačno glasali, upisali u porodicu modernih demokratija. Upisali, ali naš zadatak je da tu, u toj Porodici i ostanemo. Da opstanemo kao društvo jednakih šansi i socijalne jednakosti u kojoj će konkurencija, pošteni takmičarski duh i smjenjivost biti garanti naše slobode i pravednosti, koje su i garanti i činioci demokratije", saopštio je Krivokapić.

Poručio je da "danas mislimo i na one zemlje u kojima se još njihovi žitelji nijesu sasvim izborili za slobodu i pravo govora, izražavanja, informisanja, glasanja, različitosti".

"Neka nam je svima srećan Dan kada se kao organ vlasti sjećamo hrabrosti i važnosti svakog građanina i kada se svaki građanin prisjeća odgovornosti koju nosi u odnosu na širu društvenu zajednicu i na budućnost koju kreira svojim individualnim djelovanjem“, navodi se u čestitki premijera Krivokapića.

Пратите нас на

Коментари14

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније