Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

P.R.

08. 11. 2021. 19:24   >>  19:25 8

RAKOČEVIĆ

"Milačića ne pozivati na sastanke parlamentarne većine"

Član Glavnog odbora Demokratske narodne partije (DNP) Radovan Rakočević poziva lidere Demokratskog fronta (DF) i koalicije "Za budućnost Crne Gore" da više ne pristaju na ucjene predsjednika Prave Crne Gore Marka Milačića i njegove porodice, kao i da ga uopšte ne pozivaju na sastanke parlamentarne većine, već da pruže ruku predstavnicima nacionalnih manjina koje žele da budu dio nove Vlade.

Milačić je danas poručio da ne bi došlo do promjena da nije bilo premijera Zdravka Krivokapića 30. avgusta na čelu liste.

Rakočević je pozvao i da se obustave sve uplate na račun Prave Crne Gore.

"Ta sredstva usmjeriti u bilo koju dobrotvornu organizaciju koja će im hiljadu puta biti zahvalnija nego što je to Marko Milačić", istakao je Rakočević.

Rakočević je kazao da se Milačić nikako ne snalazi u ulozi advokata premijera Zdravka Krivokapića.

"Ako nekome treba Marko Milačić da spjeva odu zahvalnosti onda je to svakako predsjednik Demokratske narodne partije Milan Knežević, čiju fotografiju bi trebao da drži u svim prostorijama Prave Crne Gore, ali bogami i u svom stanu. Ovo iz razloga što čitava crnogorska javnost zna da Marko Milačić sa svojom strankom nikad ne bi prešao cenzus da nije bilo Kneževićevog zalaganja i insistiranja unutar DF-a, a kasnije i koalicije ZBCG", navodi Rakočević.

Rakočević ističe da je čitavo Predsjedništvo DNPCG, a kasnije i Glavni odbor bili protiv da se Milačić uopšte nađe na koalicionoj listi.

"Međutim uz naglašeno obrazloženje predsjednika Kneževića da Marko Milačić neće izdati, Predsjedništvo DNP-a je prihvatilo ovaj predlog kako bi novopečeni poslanik Milačić dočekao svojih pet minuta slave", dodao je Rakočević.

Rakočević smatra da je Knežević pogriješio.

"Zbog njegove plemenitosti i prijateljski ispružene ruke Marku Milačiću sad imamo jednu porodičnu stranku, familijarno raspoređenu što u Vladi, što u Skupštini, a protiv čega smo se svim silama borili", ocijenio je Rakočević i dodao:

"Svaki put kada Milačić spomene Zdravka i njegove zasluge, neka ne zaboravi svog, kako ga je u izbornoj kampanji nazivao političkog saborca i brata Milana Kneževića, bez čije podrške bi skupštinske sjednice i dalje posmatrao kraj malih ekrana."

Пратите нас на

Коментари8

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније