Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ M.M.Lj. ]

20. 11. 2021. 08:47   >>  08:49 1

BORIS MUGOŠA

Podnio 10 amandmana na tekst Deklaracije i preporuka POSP-a

Poslanik Socijaldemokrata Boris Mugoša podnio je 10 amandmana na Prijedlog Deklaracije i preporuka Parlamentarnog odbora za stabilizaciju i pridruživanje EU i CG.

Kroz amandmansko djelovanje poslanik SD-a, Boris Mugoša predlaže da se u tekstu Deklaracije i preporuka POSP-a navede “činjenica da su neslaganja izvršne i zakonodavne vlasti usporila reformski rad“.

“Takođe, predlaže da se doda nova tačka koja glasi: „Poziva na široki politički konsenzus oko imenovanja članova Tužilačkog savjeta, koji je ključan za sprječavanje politizacije savjeta i neprimjereni politički uticaj na njega“, navodi se u saopštenju.

U više amandmana poslanik SD-a Boris Mugoša predlaže da se ispred riječi dijalog dodaju riječi “širok međupartijski”, odnosno da se dodaju riječi “međupartijski konsenzus”.

“U dijelu koji se odnosi na ljudska prava, amandmanom poslanika SD-a se predlaže da se nakon riječi pozivajući na adekvatnu primjenu zakona o partnerstvu lica istog pola ne stavlja tačka nego dodaju riječi „koja podrazumijeva i neophodnost usaglašavanja drugih zakona sa navedenim zakonom“, saopšteno je iz SD-a.

U jednom od amandmana Mugoša predlaže da se dodaju riječi „izražava zabrinutost zbog visoke stope nezaposlenosti, izražene nelikvidnosti privrede i značajnog rasta cijena životnih namirnica i goriva”.

“Na kraju, poslanik Socijaldemokrata predlaže da se doda posebna tačka koja glasi: „Izražava zabrinutost zbog epidemiološke situacije, ukazuje na potrebu da visoki funkcioneri svojim primjerom pokažu važnost vakcinacije i poštovanja epidemioloških mjera i poziva nadležne da intenziviraju kampanju za imunizaciju, sa posebnim fokusom na mlađu populaciju“, zaključeno je u soapštenju SD-a.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније