Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

B.Č.J.

26. 11. 2021. 19:59   >>  19:59 1

DAMJANOVIĆ

Sadašnja vlast unizila i pogazila projekat za liječenje kancera

Crna Gora je pokrenula naučno-istraživački i medicinski projekat za liječenje kancera projekat (SEEIIST) za cijelu Evropu, a kako dodaje, "sadašnja vlast ga je unizila i pogazila za Crnu Goru", kazala je potpredsjednica DPS Crne Gore Sanja Damjanović.

Damjanović je kazala da Crna Gora ima potencijal da bude iznad mnogih evropskih država, potrebno je da vratimo šansu intelektualnom jezgru.

"Jedan konkretan primjer je unikatan naučno-istraživački i medicinski projekat za liječenje kancera, SEEIIST, investicija vrijedna 250 miliona eura, koji je upravo inicirala Crna Gora. Zbog svoje pan-evropske dimenzije imali smo šansu za EU fondove", kazala je Damjanović.

Ona ističe da je Crna Gora pokrenula taj projekat za cijelu Evropu, a kako dodaje, "sadašnja vlast ga je unizila i pogazila za Crnu Goru".

"Sve možemo kada stvari postavimo na svoje mjesto. A kada to uradimo, i pobijedimo ovaj primitivizam, vratićemo i lidersku poziciju u EU integracijama", zaključila je Damjanović.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније