Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

O.Z.

29. 11. 2021. 18:17   >>  18:17 4

NIKOLIĆ ISTAKAO

Nezavisna CG je zajedničko životno djelo naše države i njene dijaspore

Poslanik i član Predsjedništva DPS Andrija Nikolić poručio je sa skupa crnogorske dijaspore u Luksemburgu, da je obnovljena nezavisnost Crne Gore, zajedničko životno djelo naše države i njene dijaspore, saopšteno je iz DPS-a.

Nikolić je na skupu u organizaciji Zavičajnog kluba “Bihor”, kojem je prisustvovalo preko 150 članova i prijatelja tog udruženja, kazao kako su presudan doprinos obnovi međunarodno-pravnog subjektiviteta Crne Gore dali manjinski narodi.

“Oni su na taj način iskazali povjerenje prema Crnoj Gori, a Crna Gora ima obavezu da se prema tom povjerenju odnosi sa dužnim poštovanjem, tako što će uraditi sve da unaprijedi politike saradnje sa dijasporom.”

Jedan od ključnih zadataka nove vlade, prema riječima Nikolića, treba da bude povezivanje dvije Crne Gore, one koja živi u Crnoj Gori, i one koja poštuje i voli svoju zemlju, a živi van Crne Gore.

“Pitanje odnosa države sa dijasporom, mora biti među prioritetima državne politike”, zaključio je Nikolić, koji obavlja i funkciju zamjenika predsjednika Odbora za međunarodne odnose i iseljenike.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније