Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ B.B. ]

19. 01. 2022. 17:00 >> 17:03
6

SEKULOVIĆ

"Ne dijelim mišljenje ministra Milatovića"

Ministar unutrašnjih poslova Sergej Sekulović je istakao da nije konsultovan, nije dao odobrenje da se govori u njegovo ime, niti dijeli mišljenje ministra Jakova Milatovića da potpredsjednik Vlade Dritan Abazović treba da podnese ostavku.

"Ministar Jakov Milatović je grubo zloupotrijebio poziciju jednog od ministara u Vladi Crne Gore, govoreći u ime svih ministara, bez konsultacije i ovlašćenja. Koristim ovu priliku da crnogorsku javnost upoznam sa činjenicom da nijesam konsultovan, nijesam dao odobrenje, niti dijelim mišljenje koje je iznio Milatović", navodi se u reagovanju Sekulovića.

Naglasio je da je veoma zabrinut zbog neodgovornosti ljudi na visokim pozicijama, koji de facto pozivaju na otpor, unose konfuziju i priželjkuju nemire i nerede većih razmjera.

"Ministarstvo unutrašnjih poslova i Uprava policije će u tom kontekstu biti na svojim poznatim pozicijama. Svakome će se omogućiti pravo na mirno okupljanje radi iskazivanja svojih stavova, ali će se, kao i u prethodnim slučajevima, štititi državni interesi. Još jednom pozivam na smirivanje strasti i na prihvatanje da se u demokratskom društvu odluke donose u skladu sa ustavom propisanim procedurama, koje mogu da nam se sviđaju ili ne, ali ih moramo prihvatati, kakve god one bile. Poražavajuće je da se opet traže izdajnici, a sebi pripisujemo da smo patriote", naglašava Sekulović.

Dodao je da je razočaran što je Vlada u kojoj je ministar, nakon skoro 14 mjeseci svoga rada, umjesto eliminisanja ovakvog javnog izraza i govora, pristupila istom.

 

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније