Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Dijana Drašković, TVCG [ B.B. ]

01. 02. 2022. 19:40 >> 20:05
10

VANREDNA SJEDNICA

Kvorum neizvjestan, Demokrate i SNP protiv smjene Abazovića

Još se ne zna da li će biti kvoruma za održavanje prve vanredne sjednice Parlamenta, na kojoj bi poslanici trebalo da raspravljaju o smjeni potpredsjednika Vlade Dritana Abazovića, i predlogu za izbor novog vicepremijera. Iz DF-a najavljuju da će doći, te da će glasati za smjenu Abazovića, dok iz Demokrata poručuju da, ako bude sjednice, oni neće glasati za. Za smjenu neće biti ni iz SNP-a, jer će u petak, kažu Vlada svakako pasti. Da li će doći na sjednicu iz GP URA nijesu željeli da otkriju za TVCG, a neizvjesno je i da li će doći sve opozicione partije.

Dva dana uoči prve vanredne sjednice Skupštine na kojoj bi, na zahtjev Vlade, trebalo da se raspravlja o razrješenju vicepremijera Dritana Abazovića i izboru novog, iz DF-a poručuju da će u 11 sati oni biti u plenarnoj sali.

"Doći ćemo na sjednicu i već smo rekli da ćemo da glasamo za smjenu potpredsjednika Abazovića. Vrlo su prosti razlozi, Abazović je sam tražio da se čitavoj Vladi izglasa nepovjerenje tako da bi bilo čudno da drugačije glasamo", kazao je poslanik DF-a Slaven Radunović.

Da li će doći na sjednicu na kojoj će se raspravljati o smjeni potpredsjednika Vlade, iz GP URA čiji je Abazović lider nijesu željeli da otkriju. Kazali su da je za njih najčasniji izlazak iz političke zavrzlame ostavka premijera.

Poslanici SNP-a najvjerovatnije će biti u sali, ali neće glasati za smjenu vicepremijera, jer kažu, Vlada svakako pada. Ako bude kvoruma, i Demokrate kažu, znaju šta im je činiti.

"Ukoliko se dogodi da se ta sjednica Skupštine održi Demokratska Crna Gora neće glasati za smjenu Abazovića, jer kao što smo na startu rekli mi nećemo glasati za smjene bilo koga zajedno sa DPS-om", kazao je poslanik Demokrata Vladimir Martinović.

Za kvorum je neophodno prisustvo 41 poslanika. Da li će u sali biti onih iz DPS-a još se ne zna. Da li će doći nijesu željeli da nam otkriju, ni oni, ali ni poslanici manjinskih partija.

Iz SDP-a poručuju da će, kao i do sada učestvovati u radu Skupštine, a iz SD-a da će sve biti jasno preksjutra.

"Socijaldemokrate Crne Gore neće sigurno kvariti idilu koju trenutno imamo među konstituentima vladajuće većine. Tako da ćemo stav o sjednici zauzeti uoči same sjednice", kazao je Marko Rakočević.

Za razliku od SD-a u Liberalnoj partiji znaju šta će u četvrtak. Jednoglasno su odlučili da ne daju legitimitet prvoj vanrednoj sjednici Skupštine i ne budu u skupštinskoj sali.

"Očekujem da neće biti kvoruma na prvoj sjednici, prosto ne vidim ni kako bi bilo kvoruma, ali evo da ostavimo vremenu", istakao je poslanik LP Andrija Popović.

I najavljivanje nedolaska na prvu vanrednu sjednicu Skupštine, i najava glasanja za, ali i protiv - poruke su građanima. Koja će prevagnuti znaćemo u četvrtak.

Пратите нас на

Коментари10

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније