Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

M.L.B. [ Mina ]

08. 03. 2022. 14:47 >> 14:48

STRUJIĆ HARBIĆ

Žene mogu i zaslužuju da budu na mjestima odlučivanja

Primjer Bošnjačke stranke (BS) najbolji je dokaz da žene mogu i zaslužuju da budu na mjestima odlučivanja, kazala je predsjednica Foruma žena te partije Kenana Strujić Harbić.

Ona je svim ženama čestitala Međunarodni dan žena, 8. mart.

“Iako su deklarativno ispunjeni svi uslovi za poboljšanje položaja žena u svim segmentima, u praksi, kao društvo smo pokazali da se žene još nalaze u ne baš zavidnom položaju, kako u javnoj, tako i u privatnoj sferi”, rekla je Strujić Harbić.

Ona je poručila da svi zajedno moraju raditi na još većoj integraciji žena u političkim i društvenim procesima.

“Želimo više žena na mjestima odlučivanja. Vjerujem da je primjer BS-a najbolji dokaz da žene mogu i zaslužuju da budu na mjestima odlučivanja”, navela je Strujić Harbić.

Ona je dodala da je BS jedina parlamentarna partija koja ima šeficu kluba poslanika.

“Ipak, ono što mora biti alarm za sve u društvu jeste porast nasilja nad ženama”, kazala je Strujić Harbić.

Ona je rekla da je to nešto što je neprihvatljivo, i signal da institucije sistema sa mnogo više pažnje moraju pristupiti tom problemu.

“Današnji dan još jedna je prilika da se podsjetimo hrabrih žena, koje su u revolucionarna vremena, svojom hrabrošću i odvažnošću, uspjele da se izbore za jednaka prava i poštovanje osnovnih ljudskih vrijednosti”, istakla je Strujić Harbić.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније