Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

B.B.

09. 05. 2022. 10:54 >> 10:55
1

NA ČELU MILO BOŽOVIĆ

DF Budva predao listu za izbore 5. juna

Demokratski front Budva obavještava javnost da je danas Izbornoj komisiji Budva predao izbornu listu za izbor odbornika u skupštini Opštine Budva koji su zakazani za 5.jun 2022. godine. Nosilac izborne liste je doskorašnji poslanik u Skupštini Crne Gore i bivši menadžer Opštine Budva Milo Božović.

Kako navode u DF Budva, izborna lista i njihov program razvoja garant su da će Demokratski front i nakon sljedećih izbora biti najjači politički subjekt u Budvi i da će nastaviti uspješno da vrši vlast.

"Ono što predstavlja novinu na političkoj sceni i vjerujemo ozbiljan demokratski iskorak jeste što se na našoj listi nalazi 55 odsto pripadnica ljepšeg pola. Ovim smo potvrdili da uprkos zakonskom minimumu koji propisuje obaveznu kvotu od 1/3 iskreno vjerujemo da žene zaslužuju više mjesta kako na političkim listama tako i u vršenju vlasti i obavljanju najodgovornijih funkcija u našem gradu", naglašavaju u saopštenju.

Poručuiju i da su šansu dali i mladima koji trebaju da preuzmu odgovornost za razvoj grada.

Nakon nosioca izborne liste pod nazivom "Milo Božović-Budva na prvom mjestu! DF“, slijede: Nikola Jovanović,dipl.pravnik; Mladen Mikijelj; dip.ekonomista; Danijela Došljak, dipl.politikolog; Nikola Vučićević, magistaf fizičke kulture; Marijana Božovič, magistar informatike;Jelena Kuljača Savić, dipl.politikolog; Nikola Kralj, dipl.turizmolog; Slađana Nedović, magistar ekon.nauka; dr Mirjana Gregović, doktor stomatologije; Nebojša Janovič, dipl.ekonomista; Mladen Kažanegra, sportski radnik; Milena Perović, dipl.ekonomista; Kristina Rafailović, menadžer turizma; Mitar Bečić, ugostitelj; Bojana Pićan, dipl.ekonomista; Filip Vujović, dipl.pravnik; Aleksandar Božović, menadžer u biznisu i turizmu; Sanja Vujović, dipl.ekonomista; Miloš Medin, dipl.turizmolog; Anđela Goranović, dipl.prevodilac engleskog i francuskog jezika; Jelena Miković, dipl.ekonomista; Marija Franeta, student ekonomskog fakulteta; Radko Garčević, pravni tehničar; Ivan Radulović, ugostiutelj, Milica Babić, dip.inžinjer poljoprivrede; Milica Radonić, student fakulteta političkih nauka; Milijana Đukić, medicinski radnik; Bojana Matović, dipl.pravnik; Darko Ivanović, dipl.ekonomista; Ivana Liješević, dipl.trener plivanja i profesor fizičke kulture; Tijana Rađenović, dipl.ekonomista; Dragan Radonić, turist.tehničar.

"Demokratski front je izvršio predaju izborne liste, jer se u ovom trenutku izborne radnje sprovode po već utvrđenom kalendaru i zakonskim rokovima i ovim putem upozoravamo političke aktere koji su u Skupštini Crne Gore izglasali neustavne izmjene i dopune Zakona o lokalnoj samoupravi o odlaganju izbora da na današnjem zasijedanju ne ponove grešku i derogiraju Ustav kao najviši pravni akt, kao ni Zakon o izboru odbornika i poslanika koji jasno propisuju da mandat lokalnoj skupštini traje četiri godine i da se ne može produžiti nikakvom političkom kombinatorikom", naglašavaju U DF-u.

Ističu da je posebno problematična situacija u Budvi i Tivtu, gdje je Vlada raspustila lokalni parlament i donijela odluku o uvođenju odbora povjerenika koji suspstituiše Skupštinu samo u dijelu donošenja neodložnih odluka i čija je jedina funkcija da u prelaznom periodu pripremi ambijent za održavnaje lokalnih izbora.

"Kada imamo raspušenu skupštinu u Budvi onda je valjda svima jasno da u takvom ambijentu ne može doći do odlaganja izbora, jer se radi o imperativnim normama ustava i zakona koje se moraju poštovati. Nasilno odlaganje izbora vidimo kao pokušaj da određeni politički subjekti, svjesni svoje slabosti i lošeg rejtinga u Budvi koji im predstoji, pokušavaju da kupe vrijeme i poboljšaju svoj status", poručuju u ovoj partiji.

Kako dodaju, minimum potpisa za verifikaciju izborne liste iznosi 185 potpisa podrške građana Budve sa biračkim pravom, dok je njihovu izbornu listu podržalo 2.022 građanina Budve.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније