Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

A.M. [ Mina ]

10. 06. 2022. 16:16 >> 16:14
1

VUJOVIĆ PORUČIO

Podrška formiranju Odbora za praćenje inostranog uplitanja

Socijaldemokratska partija (SDP) podržava inicijativu Centra za demokratsku tranziciju (CDT) za formiranje parlamentarnog Odbora za praćenje inostranog uplitanja u demokratske procese. CDT je pozvao poslanike da omoguće da se, više od godinu nakon što su se inicijalno obratili Skupštini, njihov predlog nađe u parlamentarnoj proceduri.

Generalni sekretar SDP Ivan Vujović kazao je da u toj stranci vjeruju da će se inicijativa CDT-a kao formalni predlog, što prije naći na dnevnom redu Skupštine i poručio da će na tom insistirati poslanici SDP-a.

Vujović je ocijenio da je Crna Gora, posebno posljednjih godina, postala meta raznih štetnih i malignih uticaja pojedinih adresa koje permanentno rade na destabilizaciji prilika u regionu Zapadnog Balkana.

"Taj uticaj se sprovodi kroz razne forme, a strukture koje su na usluzi toj vrsti destrukcije su razne, od političkih, medijskih pa do vjerskih institucija", rekao je Vujović.

On je kazao da je to veoma eksplicitno naznačeno i u Rezoluciji Evropskog Parlamenta o inostranom uplitanju u demokratske procese koja je objavljena u martu.

"SDP očekuje da će se ova inicijativa, pretočena u formalni predlog akta, što prije naći na dnevnom redu i biti usvojena u Skupštini Crne Gore", zaključio je Vujović.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније