Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

A.M.

10. 06. 2022. 16:36 >> 16:39
3

PORUIČO BEČIĆ

"Đurović i Abazović samo izvršioci Đukanovićevih planova "

Današnje razrješenje načelnika Generalštaba Vojske Crne Gore, brigadnog generala Milutina Đurovića od strane Savjeta za odbranu i bezbjednost, "odnosno suštinski gospodina Abazovića i gospođe Đurović " predstavlja klasičan primjer primitivnog revanšističkog odnosa prema ljudima koji su stoprocentni profesionalci bez mrlje i primjedbe u svojoj karijeriji i obavljanju povjerenih zakonskih i ustavnih dužnosti, ocijenio je lider Demokrata Aleksa Bečić. 

Kako kaže, tome u prilog svjedoči i činjenica da u današnjem saopštenju sa sjednice Savjeta nijesmo čuli ni jedan jedini razlog za razrješenje brigadnog generala Đurovića. 

"Da su i sami svjesni apsolutno neopravdanog razrješenja načelnika Generalštaba generala Đurovića, govori i činjenica da prvi put nijesmo dan uoči sjednice Savjeta imali javnu najavu sjednice i tema koje se planiraju razmatrati na istoj. Primitivna revanšistička potreba je bila da se bez najava ekspresno bez i jednog razloga razriješi general Đurović", tvrdi Bečić.

On je katao da želi da podsjeti javnost, da je nakon penzionisanja prethodnog načelnika Đurović imenovan za načelnika Generalštaba prije nešto više od godinu dana na maratonskoj sjednici Savjeta za odbranu i bezbjednost koja je trajala praktično čitav dan "a u kojoj smo učestvovali gospodin Đukanović, gospodin Krivokapić i moja malenkost, uz prisustvo i ministarke odbrane gospodje Injac".

"Nije tajna da se i danas i ranije  Đukanović zalagao i predlagao generala Lazarevića za načelnika Generalštaba. Međutim, uz uvažavanje svih generala i mogućih smatrao sam da ipak general Đurović treba biti načelnik Generalštaba što je na kraju konsenzusom, odnosno odlukom Savjeta i prihvaćeno. Đukanović je i danas, kao i ranije na istim pozicijama i zalaganjima i to je legitimno, ali je porazno da je  Đurović bez i jednog razloga smijenjen glasovima  Đurović i  Abazovića, a samo da jedno od njih dvoje nije glasalo za razrjesenje Đurović ne bi mogao biti razriješen sa mjesta načelnika Generalštaba jer se odluke donose konsenzusom. Naprotiv,  Abazović i  Đurović su prvo glasali za razrješenje generala Đurovića, a zatim podržali predlog suštinski gospodina Đukanovića da se general Lazarević imenuje za novog načelnika Generalštaba", kaže se u saopštenju.

Bečić je kazao da je takvim odnosom  Abazovića i Đurovićeve jasno potvrđeno da sva moć stanuje u rukama gospodina Đukanovića i da su oni zapravo samo dizači ruku i izvođači njegovih planova.

"Koristim i ovu priliku da zahvalim generalu Đuroviću, dosadašnjem načelniku Generalštaba na profesionalnom i časnom držanju i odnosu kojim je pokazao da Vojska Crne Gore može i mora biti iznad bilo koje partije i da se njome može i mora rukovoditi profesionalno, jednako i bez diskriminacije prema bilo kome zbog čega i uživa veliko povjerenje i ugled i u domaćim i međunarodnim krugovima. Međutim, primitivna revanšistička pobuda pojedinih ljudi očito nema granica", zaključio je Bečić.

 

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније