Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

A.M.

22. 06. 2022. 09:02   >>  09:00 2

ČELANOVIĆ SAOPŠTIO

"Vlada formirana samo zbog Temeljnog ugovora"

Generalni sekretar SDCG na Miloš Čelanović u reagovanju na izjavu predsjednika SNP-a Vladimira Jokovića koji je kazao da je "Temeljni ugovor sa Srpskom pravoslavnom crkvom (SPC) osnovni razlog zbog kojeg je SNP dio vlade", rekao je da je sada jasno da je Vlada formirana samo zbog Temeljnog ugovora.

"Od načina formiranja 43. Vlade bilo je jasno da će ona biti tako kadrovski i programski konstruisana da odigra “prljavi ples” u svoje ime a za tuđi račun, odnosno da izvrši svoju misiju koja je dogovorena van granica naše zemlje", tvrdi Čelanović.

On je kazao da "zato i ne čudi priznanje predsjednika SNP-a Vladimira Jokovića da je u Vladu usao da bi se potpisao tzv. Temeljni ugovor sa SPC, a još manje iznenađuje da ga baš briga što misle građanske partije u vladi koje su nažalost svedene na dekor, čiji najveći domet može biti izuzimanje mišljenja".

Prema njegovim riječima ova Vlada nije predložila nijedno zakonsko rješenje koje se tiče standarda građana, a koje bi pojedinim profesijama i društvenim kategorijama olakšali život u ovim kriznim vremenima. 

"Vlada nastavlja da sprovodi agendu uskih interesnih krugova van granica ove države, i svakodnevno nam nameće teme koje nemaju nikakve veze sa svakodnevnim životom građana…Uz glasno ćutanje onih koji su se zadovoljili nekim resorima i nešto malo “dubine”", kaže se u saopštenju i dodaje da se  zato "mi usred enormnog povećanja cijena goriva i osnovnih životih namirnica bavimo Otvorenim Balkanom, ugovorom sa SPC i popisom umjesto da se bavimo živitnim standardnom naših građana. Ne bavimo se rješenjima koja se odnose na studente, pripravnike, penzionere itd".

On navodi da su ovo razlozi iz kojih SD nije prihvatio "prljavu političku igru koja zadovoljava izgleda sve sem interese države Crne Gore i njenih građana".

"Zato smo uostalom predložili više zakonskih rješenja od kompletne vlade (a spremamo ih još), jer je ova vlada očigledno zaokupljena temama koje isključivo dijele Crnu Goru i koja zasigurno nikome život ne čine lakšim. Naprotiv". zaključio je Čelanović.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније