Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Mina [ I. P. ]

08. 07. 2022. 12:55 >> 12:53
1

ĐUROVIĆ NAKON SASTANKA

Postoji volja da se rješavaju važna pitanja

Svi politički subjekti spremni su da doprinesu rješavanju pitanja koja traže kvalifikovanu većinu, saopštila je predsjednica Skupštine Crne Gore Danijela Đurović nakon sastanka sa liderima parlamentarnih partija.


Đurović je novinarima u parlamentu kazala da je vrlo zadovoljna sastankom, prvenstveno odazivom političkih subjekata.

Ona je ocijenila da je to snažna poruka da postoji raspoloženje, odgovornost i profesionalnost da se rješavaju otvorena pitanja u Crnoj Gori.

Kako je navela Đurović, predmet današnjeg političkog dijaloga su bila prvenstveno pitanja koja se odnose na ubrzanje procesa oko otvorenih postupaka, koji su u okviru nadležnosti skupštinskih odbora, kao i oko obezbjeđivanja kvalifikovane većine u tom postupku.

„Raduje me da su svi politički subjekti, koji su danas prisustvovali, izrazili zelju, interesovanje i posvećenost strateškom cilju da Crna Gora postane nova članica Evropske unije, i da doprinesu rješavanju pitanja koja traže kvalifikovanu većinu, uz očekivanje da ćemo postići konsenzus na značajno većem nivou od toga“, istakla je Đurović.


Ona je dodala da je današnji sastanak bio inicijalni i da je dogovoreno da će se komunikacija nastaviti.

„Osnovni zaključak današnjeg rada je da očekujemo i tražimo određeno intenziviranje rada odbora u čijoj su nadležnosti imenovanje iz domena pravosuđa, kako bi odbori što prije završili procedure koje su u toku“, rekla je Đurović.

Ona je navela da je namjera da se svi postupci što prije završavaju i dodala da postoji raspoloženje za to.

Na pitanje da li su predstavnici opozicije imali neke zahtjeve čije ispunjavanje su tražili kako bi glasali za određena rješenja, ona je odgovorila odrično.

„Apsolutno ne, atmosfera je bila dobra i prijateljska. Niko nije izlazio ni sa kakvim zahtjevima“, kazala je Đurović.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније