Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ I. P. ]

13. 07. 2022. 15:51 >> 16:02
1

ĐUROVIĆ ZA PORTAL

Sastankom s liderima partija otvoren dijalog u Crnoj Gori

Sastankom s liderima parlamentarnih partija u Crnoj Gori praktično je otvoren dijalog u našoj zemlji, a započeto je i prevazilaženje problema koji su evidentno kočnica daljem napretku države prema Evropskoj uniji (EU), ocijenila je u izjavi za Portal RTCG predsjednica crnogorskog parlamenta Danijela Đurović.

Komentarišući nedavno pokretanje dijaloga, Đurović je istakla da je to bio prvi sastanak na kome su se okupili predsjednici svih parlamentarnih partija i njihovi zamjenici poslije više od šest godina.

"Time je i praktično započela realizacija obećanja koje sam dala kada sam preuzela funkciju predsjednice Skupštine - da ću biti posvećena otvaranju međupartijskog dijaloga u Crnoj Gori. Po ocjeni gotovo svih učesnika, sastanak je bio konstruktivan, koristan i plodotvoran", rekla je Đurović.

Ona navodi da su lideri i predstavnici svih parlamentarnih partija izrazili spremnost i posvećenost za nastavak političkog dijaloga u cilju, kako kaže, "deblokade pravosudnih institucija, a sve u pravcu unapređenja vladavine prava i ispunjavanja privremenih mjerila iz poglavlja 23 i 24".

Takođe je, ističe Đurović, dogovoreno da Skupština Crne Gore u najkraćem roku intenzivira rad u cilju ispunjavanja svojih zakonskih i ustavnih obaveza, kao i da se u narednom periodu nastavi politički dijalog u pomenutom formatu, kao i kroz Kolegijum predsjednice Skupštine Crne Gore.

"Ovim sastankom praktično je otvoren dijalog u Crnoj Gori i započeto je prevazilaženje problema koji su evidentno kočnica daljem napretku naše države prema Evropskoj uniji i otklanjanje blokade funkcionisanja pravosudnih i drugih institucija. Time su stvorene pretpostavke za normalizaciju ukupnog političkog ambijenta u Crnoj Gori. Što se mene kao predsjednice Skupštine Crne Gore tiče, mogu da obećam građanima da ću dati sve od sebe da se parlamentarni dijalog o najvažnijim pitanjima, koja se tiču napretka i dobrobiti naše države, nastavi i da u što skorijem roku zajedničkim radom dođemo do rješenja kojima ćemo prevazići trenutnu političku krizu i nastaviti sigurnim putem ka EU", zaključila je Đurović.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније