Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

B.Č.J.

20. 07. 2022. 09:23 >> 09:19
1

MAŠKOVIĆ

Ubrzati reforme i pokazati konkretne rezultate

Ključni cilj Crne Gore je članstvo u EU i u tom pravcu u narednim mjesecima moramo ubrzati reformske procese i pokazati konkretne rezultate, kazao je državni sekretar Ministarstva evropskih poslova Aleksandar Mašković.

On je to kazao tokom sastanka sa delegacijom Gruzije koju je predvodio zamjenik ministra vanjskih poslova te zemlje Tejmuraz Janjalia.

Kako se navodi u saopštenju Vlade, Mašković je prenio da Gruzija može da računa na punu podršku Crne Gore u ostvarenju članstva u NATO-u i EU.

"Ulazak u EU je jako važan za građane Gruzije. To potvrđuje činjenica da njih 85% podržava evropski put i zato nam je bitno da dobijemo status kandidata za članstvo u EU", kazao je Janjalia.

On je, kako se dodaje, kazao da bi članstvo u NATO-u i EU osnažilo poziciju te države, posebno u kontekstu aktuelne narušene bezbjednosne situacije.

"Sagovornici su se saglasili o važnosti razmjene znanja i dobrih praksi na polju evropske integracije, kroz tješnju komunikaciju i koordinaciju resornih ministarstva, saradnju civilnog sektora dvije države u proces pristupanja EU, kao i na polju bezbjednosti. U tom kontekstu su dogovorili da u narednom periodu obje strane pristupe identifikaciji ključnih oblasti saradnje na temelju kojih će pripremiti memorandum o saradnji", navodi se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније