Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Mina [ M.L.B. ]

27. 07. 2022. 14:18   >>  14:15 1

NACRT ZAKONA

Vlada da ima 14 ministarstava

Vlada ubuduće treba da ima 14 ministarstava i najviše dva ministra bez portfelja, predviđeno je Nacrtom zakona o Vladi koji je predstavljen danas.

Ministar javne uprave Maraš Dukaj objasnio je da su Nacrtom zakona predviđene i odluke koje Vlada može donositi u tehničkom mandatu.

On je na konferenciji za novinare ocijenio da je Nacrt vrlo značajan i zahvalio radnoj grupi.

Dukaj je kazao da je definisano koje odluke Vlada u tehničkom mandatu može donijeti, a to se prije svega odnosi na imenovanja i zapošljavanja.

"Što se tiče Ministarstava, predloženo je da Vlada ubuduće ima 14 ministarstava i dva ministra bez portfelja“, rekao je Dukaj.

Kako je kazao, dobio je uvjerenje da je to sve u skladu sa propisima.

Vlada će sjutra ili preksjutra biti upoznata sa nacrtom Zakona

Potpredsjednik Vlade i ministar odbrane Raško Konjević najavio je da će Vlada sjutra ili preksjutra biti upoznata sa nacrtom Zakona.

"Želimo da nakon javne i rasprave u Parlamentu dođemo prvi put u Crnoj Gori do Zakona o Vladi“, istakao je Konjević.

Konjević je kazao da je ambicija bila, kao što su i najavljivali, da urede ta pitanja, bazični koncept na kojem će Vlada funkcionisati.

"Ono što je izazvalo pažnju javnosti prethodnih godina, ticalo se negdje mandata vlade u tehničkom momentu. Takođe smo kroz nekoliko članova predstavili osnovu da se kroz javnu raspravu dođe do samih rješenja“, kazao je Konjević.

On je pozvao medije i stručnu i akademsku javnost da se uključe u javnu raspravu koja će sigurno biti prilagođena da imaju cijeli septembar za debatu i davanje sugestija.

Kako je kazao, radna grupa je bila vrlo raznovrsna, a čine je predstavnici i dvije nevladine organizacije, Skupštine, predstavnik kabineta predsjednika Vlade.

„Radna grupa će nastaviti da radi do trenutka predlaganja Vladi, a ambicija je da to bude u posljednjem kvartalu“, naveo je Konjević.

On je kazao da se dugo priča o zakonu o Vladi i da je 42. Vlada o tome pričala, ali da to nije završila.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније