Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ M.M.Lj. ]

31. 07. 2022. 11:50 >> 16:22
22

ABAZOVIĆ

Sjutra zaokružujemo analizu Temeljnog, nekome odgovara da se to ne riješi

Sjutra će biti zaokružen dio oko pravne analize vezane za tekst Temeljnog ugovora, međutim, nije precizirano kada će biti potpisan, kazao je premijer Dritan Abazović. Istakao je da nema problem sa tim da DPS sruši vladu ako se potpiše Temeljni ugovor.

“Kada će se desiti potpisivanje ostaje da se vidi. Treći avgust je dezinformacija, jer to nije precizirano”, kazao je on.

Ističe da nekome ne odgovara da se tema Temeljnog ugovora zatvori. 

“Koliko god neko misli da nisam u pravu, a vidjećete da jesam. Neko želi da ova tema ostane živa, da izbornu kampanju u Podgorici determiniše ova tema i da tada budu protesti i sukobi. Vlada ima druge planove, ne želimo nikakve probleme”, kazao je on.

Ukoliko neko donese argumente da nešto nije u skladu sa Ustavom i zakonom, izmjene teksta Ugovora su moguće, kazao je Abazović.

“Ali to se do danas nije desilo. Mislim da je proces bio inkluzivan”, kazao je on.

Saopštio je da nema problem sa tim da DPS sruši vladu ako se potpiše Temeljni ugovor.

“Ne mogu da vodim Vladu koja će imati ucjene onih koji je podržavaju. Sto puta sam im rekao da ćemo ići ka tome da riješimo pitanje Temeljnog ugovora. Mene ta reakcija čudi jer nije u skladu sa onim što je princip. Ako žele destabilizaciju, nema problema”, kazao je on. 

Пратите нас на

Коментари22

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније