Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

B.B.

03. 08. 2022. 15:40 >> 15:37
2

VLADA CG

Umjesto Joksimovićke u Zavodu za školstvo Zoja Bojanić Lalović

Vlada Crne Gore je, na danas održanoj petnaestoj sjednici kojom je predsjedavao premijer Dritan Abazović, razmotrila više kadrovskih pitanja.

Vlada je donijela Rješenje o imenovanju Nebojše Dragovića za člana Upravnog odbora Zavoda za udžbenike i nastavna sredstva, kao i Rješenje o prestanku vršenja dužnosti v.d. direktorice Zavoda za školstvo Biljane Joksimović. Na njeno mjesto za v.d. vršiteljku dužnosti imenovana je Zoja Bojanić Lalović.

Mariju Mrvaljević imenovana je za vršiteljku dužnosti pomoćnice direktora Uprave prihoda i carina - rukovoditeljke Sektora za planiranje i upravljanje ljudskim resursima.

Razriješena je članica Upravnog odbora Akreditacionog tijela Crne Gore Nada Medenica i imenovana Danijela Šuković za novu članicu.

Vlada je donijela Rješenje o određivanju Arbena Ksurete za vršioca dužnosti generalnog direktora Direktorata za unapređenje i zaštitu prava manjinskih naroda i drugih manjinskih nacionalnih zajednica u Ministarstvu ljudskih i manjinskih prava. Ljudmila Popović je određena za vršiteljku dužnosti generalne direktorice Direktorata za interkulturalizam u pomenutom ministarstvu.

Kako navode u saopštenju, Bojan Vujović je određen za vršioca dužnosti generalnog direktora Direktorata za evropske fondove u Ministarstvu evropskih poslova. Donijeto je i Rješenje o određivanju Marka Mrdaka za vršioca dužnosti generalnog direktora Direktorata za pristupanje i pravnu tekovinu EU u Ministarstvu evropskih poslova.

Konstatovan je prestanak mandata direktoru Uprave javnih radova Boru Lučiću, a donijeto je i Rješenje o određivanju Esmina Bećovića za vršioca dužnosti direktora Uprave za kapitalne projekte.

Vlada je predložila Skupštini akcionara Instituta za fizikalnu medicinu, rehabilitaciju i reumatologiju "Dr Simo Milošević" AD Igalo da za člana Odbora direktora Instituta izabere Mariju Miličković, a odredila Kostu Leovca za punomoćnika – predstavnika državnog kapitala na redovnoj Skupštini akcionara Instituta.

Donijeto je Rješenje o prestanku mandata sekretarki Ministarstva kapitalnih investicija Mileni Žižić, prestanku mandata generalnoj direktorici Direktorata za željeznički saobraćaj u Ministarstvu kapitalnih investicija Dragani Lukšić, kao i generalnoj direktorici Direktorata za rudarstvo, geologiju i ugljovodonike u Ministarstvu kapitalnih investicija Veri Keljanović.

Vlada je donijela Rješenje o prestanku mandata generalnoj direktorici Direktorata za pomorski saobraćaj i unutrašnju plovidbu u Ministarstvu kapitalnih investicija Tanji Janović, i Rješenje o prestanku mandata generalnom direktoru Direktorata za drumski saobraćaj u Ministarstvu kapitalnih investicija Lazaru Miljaniću.

Prestaje i mandat generalnom direktoru Direktorata za državne puteve u Ministarstvu kapitalnih investicija Miroslavu Mašiću, kao i generalnom direktoru Direktorata za kapitalne investicije u MKI Nikoli Veljoviću.

Miloš Rajković je imenovan za vršioca dužnosti generalnog direktora Direktorata za drumski saobraćaj i homologaciju vozila u MKI.

Određena je Maja Mijušković za vršiteljku dužnosti generalne direktorice Direktorata za pomorski saobraćaj, sigurnost plovidbe, zaštitu od zagađenja i pomorsku privredu u Ministarstvu kapitalnih investicija, a Mirsada Bošnjak za vršiteljku dužnosti sekretarke MKI.

Vlada je danas donijela Rješenje o prestanku mandata direktorici Uprave za kadrove Jovani Nišavić, pomoćnici direktora Uprave za kadrove - rukovoditeljki Sektora za obuku i razvoj kadrova Jadranki Đurković, pomoćnici direktora Uprave za kadrove - rukovoditeljki Sektora za informacioni sistem kadrova Mileni Purliji i pomoćniku direktora Uprave za kadrove - rukovodiocu Sektora za postupak oglašavanja i praćenja propisa Đuru Nikaču.

Rješenje je donijeto o određivanju Đura Nikača za vršioca dužnosti direktora Uprave za ljudske resurse, kao i Rješenje o određivanju Milene Žižić za vršiteljku dužnosti sekretarke Ministarstva evropskih poslova.

Vlada je donijela Rješenje o prestanku mandata generalnoj direktorici Direktorata za tercijalno obrazovanje u ranijem Ministarstvu prosvjete, nauke, kulture i sporta Nedi Ojdanić, kao i direktoru Uprave za šume Srđanu Pejoviću. 

Donijela je Rješenje o određivanju Armina Mujevića za vršioca dužnosti direktora Uprave za gazdovanje šumama i lovištima.

Donijeto je Rješenje o razrješenju dužnosti rukovodioca Kancelarije za komunikaciju s građanima Milutina Kljajevića.

Donijeto je i rješenje o razrješenju dužnosti predsjednika Miomira Vulića i članova Miloša Rajkovića, Vojina Vuletića i Dragana Tiodorovića Upravnog odbora Fonda penzijskog i invalidskog osiguranja, kao i Rješenje o imenovanju Alije Košute za predsjednika i
Jadranke Milošević, Marka Kastratovića i Kemala Đečevića za članove ovog Upravnog odbora.

Vlada je donijela Rješenje o razrješenju dužnosti predsjednice Vesne Vujošević i članova Vanje Popović i Vladimira Vujovića Upravnog odbora Zavoda za zapošljavanje, kao i Rješenje o imenovanju Dejana Vojvodića za predsjednika i Mevludina Dizdarevića i Dragana Marovića za članove ovog Upravnog odbora.

Donijeto je i Rješenje o imenovanju Slobodana Kovačevića za državnog sekretara u Ministarstvu unutrašnjih poslova.

Vlada je donijela i Rješenje o razrješenju predsjednika Aleksandra Božovića i članova Stefana Mitrovića i Snežane Raičević Odbora direktora „Monte-put“ DOO Podgorica, a imenovani su članovi Odbora direktora "Monte-put" DOO Podgorica Aleksandar M. Ljumović, Nikola Milićević i Dušan Golović.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније