Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

B.B.

29. 08. 2022. 16:49 >> 16:45
1

MEDOJEVIĆ

"Vlada ugrožava nacionalne interese"

Predsjednik Pokreta za promjene Nebojša Medojević, ističe da Vlada Crne Gore treba da saopšti ko je, kako i sa kojim virusima napao Upravu prihoda i carina, a premijer i Vlada da kažu istinu da je napad došao iznutra, od struktura koje su plaćene da uništavaju dokaze i tragove koji vode, kako je kazao, prema vrhu kriminalne hobotnice DPS.

"Umjesto toga, izmišljaju se priče o nekim stranim moćnim strukturama koje su sa 'virusima od 2,5 miliona eura' napale Vladu CG. Od Vlade očekujem da jasno kažu ime i prezime tog virusa, i sa koje platforme je izvršen hakerski napad i sa kojim tačno ciljevima i posljedicama", navodi Medojević u saopštenju.

Smatra da je vrlo važno da Vlada odgovori na pitanja da li se na diskovima koje planiraju da predaju Americi, Velikoj Britaniji i Francuskoj, radi neke nepoznate forezničke analize, pored "virusa" nalaze i podaci o građanima Crne Gore, i podaci kojima bi se mogao ugroziti suverenitet i integritet Crne Gore na bilo koji način.

"Hoće da daju 120 hard diskova na analizu svojim zapadnim partnerima. Da li se priprema na taj način da i države koje nijesu imale svoje špijune i podatke o Crnoj Gori, sad dobiju sve odjednom, korporatovne podatke, bankarske trasakcije preduzeća, i druge podatke koji su finansijski i bezbjednosno interesantni. Da li je Vlada izvršila bezbjednosnu procjenu mogućih rizika i šteta po nacionalnu bezbjednost od dostavljanja ovih podatak službama stranih zemalja.
Očigledno da su politički eksperimenti sa ovim poslušničkim vladama doveli politički sistem i institucije države Crne Gore u potpunu blokadu, što ugrožava ustavni poredak i normalno funkcionisanje državnih organa", smatra Medojević.

Kako je naglasio, neophodna je velika sistemska promjena i formiranje Vlade nacionalnog spasa na koju DPS neće imati uticaj i koja će sprovesti radikalne reforme.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније