Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

T.Г.

15. 09. 2022. 20:52 >> 07:17
9

ABAZOVIĆ PORUČIO

"Neću potpisati da Lekić bude premijer"

Predsjednik Vlade u tehničkom mandatu Dritan Abazović saopštio je sinoć da je sva priča oko ucjenjivanja skroz neutemeljena. Cilj Demokrata, Ujedinjene i Prave Crne Gore, kako je rekao na konferenciji za medije, bio je da se od starta pomogne DPS-u. Naveo je i da neće potpisati predlog da predsjednik Demosa Miodrag Lekić bude premijer. Abazović danas putuje u Sjedinjene Američke Države, gdje će narednih dana, kako je najavio, imati važne sastanke na temu organizovanog kriminala.

"Ne bih volio da mu vladu sastave druge partije", istakao je Abazović.

Kazao je da ovakav način da pregovaraju, pa da izlaze na pres konferencije i vrijeđaju, za njih neprihvatljivo.

"Bez povjerenja ne može da funkcioniše. Ako žele dogovor možemo da ga postignemo na principima koji su jasni”, poručio je Abazović.

Ne želi dogovor onaj ko ne želi da se izjasni, a to su, kaže Abazović, Demokrate.

On je istakao da ne sumnja u dobre namjere Mandića i da je lično izenanađen kako se on ponio u ovim pregovorima. 

"DF je bio otvoren. Oni su izrazili interesovanje za sektor bezbjednosti. Možemo da kažemo da nam je to neprihvatljivo, ali ne da je ucjena. Ne sumnjam u njegovu namjeru da se postigne dogovor… Imali smo telefonski razgovor”, dodao je Abazović.

Kazao je da kod njih postoji fleksibilnost i da su oni različiti subjekti i odnosu na DF i Demokratsku Crnu Goru, te da smatra da URA ne treba više da prisustvuje pregovorima. 

Istakao je da DF i Demokrate treba da sjednu zajedno.

"Ako im trebamo da budemo svjedoci razgovora, može. Ali mislim da se blagorodnije osjećaju kada mi nismo prisutni”, kazao je Abazović.

Istakao je da oni ministri koji su započeli svoj rad, treba da nastave.

Kazao je da državu neće ostaviti na cjedilu i da borba protiv kriminala mora da se nastavi, te da se izbora ne boji.

Abazović navodi da ako neko misli da će Marko Milačić biti direktor policije “grdno se vara”.

“Može, ali ne uz našu podršku”, ističe on.

"Mi smo nudili 19. avgusta da se dogovorimo oko stvari i idemo dalje. Mogla je Vlada da padne 2. septembra, ali se pomaže mom komšiji i kolegi kod kojeg se ide na konsultacije", rekao je Abazović.

Abazović je istakao da kontrolni paket koji traže podrazumijeva sektor bezbjednosti i Ministartsvo vanjskih poslova.

"SAD su naš najvažniji spoljnopolitički partner, bez obzira što mi težimo ka EU. Posjeta je od suštinskog značaja. Naglasak je na korupciji i organizovanom kriminalu. Očekujem mnogo od ovog puta, sjutra putujem u Vašington, a bićemo i na Generalnoj sjednici UN-a", zaključio je Abazović.

 

 

 

 

Пратите нас на

Коментари9

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније