Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ M.L.B. ]

16. 09. 2022. 08:02 >> 21:31
2

RADULOVIĆ

"Ako se vlada formira neće dugo trajati"

Advokat Veselin Radulović smatra da 44. Vlada, čak i ako bude formirana, neće dugo trajati.

“Čak i ako se dogovor postigne teško je očekivati da taj dogovor može dugo trajati kada vidimo međusobne odnose partija i političara... Ako se vlada formira vrlo je vjerovatno da ona neće imati dovoljnu političku stabilnost i pitanje je dana kada će i ona izgubiti podršku u parlamentu”, naveo je Radulović u Jutarnjem programu TVCG.

Radulović, na drugoj strani, smatra da u ovom trenutku nije moguće ići na vanredne izbore jer je Ustavni sud bez kvoruma.

“Moje je mišljenje da izbore nije moguće održati ako nemate funkcionalan Ustavni sud. Ustavni sud je krajnja instanca koja pruža zaštitu biračkog prava i ako uđete i izborni proces, a nemate Ustavni sud, nećete ni moći proglasiti rezultate izbora i mislim da nije moguće održati izbore”, naveo je Radulović.

Kaže i da partije sasvim otvoreno kalkulišu, da li im u ovom momentu odgovara održavanje izbora, a kako smatra Radulović, većini to ne odgovara.

Bilo je, kaže Radulović, i na prethodnom i na ovom konkursu dovoljno kvalitetnih kandidata za sudije Ustavnog suda, ali nije bilo volje među partijama.

“Nevjerovatno je sa kojom lakoćom pristupaju tom pitanju. Ja bih rekao da političke partije i njihovi lideri sasvim otvoreno pokazuju javnosti i građanima da njih ne zanima javni, interes građana i državni interes. Ono što je njima uvijek u fokusu, bojim se da će tako ostati, jeste stranački interes”, zaključio je Radulović.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније