Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Т.Г.

22. 09. 2022. 20:48 >> 20:52
2

ABAZOVIĆ SA BAJDENOM

"Vi ste veliki prijatelj Crne Gore"

Američki predsjednik Džozef Bajden upriličio je sinoć prijem za svjetske lidere koji borave na godišnjem zasijedanju Generalne skupštine Ujedinjenih nacija, navodi se u saopštenju Vlade Crne Gore.

U kratkom razgovoru sa predsjednikom Sjedinjenih Američkih Država Džozefom Bajdenom i prvom damom Džil Bajden, Abazović je kazao da je američki predsjednik veliki prijatelj Crne Gore, na što je Bajden potvrdno odgovorio: "Da, jesam! Lijepo je vidjeti mladog premijera".

Abazović je američkom predsjedniku poručio da će se Crna Gora izboriti sa organizovanim kriminalom i korupcijom, u čemu Sjedinjene Američke Države treba da pomognu.

Premijer Abazović je takođe naglasio da će država Crna Gora sačuvati svoj evroatlantski spoljnopolitički kurs.

Prijem je upriličen u u Američkom muzeju istorije prirode, gdje je predsjednik Vlade, zajedno sa savjetnikom za vanjsku politiku, Đorđem Radulovićem još razgovarao i sa Šarlom Mišelom, predsjednikom Evropskog savjeta, Havijerom Betelom, premijerom Luksemburga, knezom Albertom II od Monaka,  predsjednicom Republike Kosovo Vjosom Osmani i drugima, zaključuje se u saopštenju. 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније