Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ M.V. /I. P. ]

23. 09. 2022. 11:17   >>  14:08 21

PRAVNO NEUREDNA

Đurović vratila inicijativu Đukanoviću

Predsjednica Skupštine Crne Gore Danijela Đurović vratila je crnogorskom predsjedniku Milu Đukanoviću zahtjev da se održi vanredna sjednica parlamenta, na kojoj je trebalo da se raspravlja o skraćenju mandata Skupštini, saznaje Portal RTCG nezvanično nakon kolegijuma Predsjednice.

Razlog tome je što zahtjev nije bio pravno uredan.

U obrazloženju se navodi kako je napravljena proceduralna greška, jer Predsjednik Crne Gore nije dostavio Prijedlog odluke o kojoj bi trebalo da se glasa.

Na to je juče ukazao i šef kluba poslanika DF-a Slaven Radunović.

"Do sada su predlagači prilagali i odluku o kojoj treba da se glasa. Zbog toga mislimo da bi trebalo da se obnovi ovaj zahtjev na način da bude uredan", rekao je on juče.

U međuvremenu su se oglasili iz Skupštine Crne Gore.

"Danas je predsjednica Skupštine Crne Gore Danijela Đurović uputila akt predsjedniku Milu Đukanoviću, u kome ga obavještava da njegov raniji zahtjev za sazivanje vanredne sjednice Skupštine, na kojoj bi se razmatrao predlog za skraćenje mandata Skupštini Crne Gore 27. saziva, nije uredan i ne ispunjava uslove propisane Ustavom i Poslovnikom Skupštine Crne Gore", navodi se u saopštenju.

Đurović je, kako se ističe, ukazala na koji način je potrebno pomenute akte upodobiti sa skupštinskim procedurama.

 

Пратите нас на

Коментари21

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније