Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

П.Р.

23. 09. 2022. 12:35 >> 14:14
1

ADžIĆ ZA TVCG

"Imamo podršku za nastavak snažnije borbe protiv kriminala i korupcije"

Očekujem u Izvještaju Evropske komisije (EK) o napretku Crne Gore da će rezultati borbe protiv organizovanog kriminala i korupcije biti konstatovani i da ćemo dobiti pozitivne signale i ocjene na ono što smo radili u prethodnom periodu, kazao je za TVCG ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić.

"Ogromno zadovoljstvo je bilo boraviti ovih dana u Briselu i čuti sve te ohrabrujuće poruke i čuti svo zapažanje i vrednovanje sa njihove strane u odnosu na rezultate koje smo ostvarili, prije svega u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije", kazao je Adžić.

Zahvalio je komesaru Evropske unije (EU) za proširenje Oliveru Varheljiju i svima iz Brisela na podršci.

"Poslali su jasne poruke da u ovom procesu nijesmo sami. Imamo njihovu podršku da nastavimo još snažnije borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije i u tom kontekstu rezultati su vidljivi. Očekujem i u Izvještaju da će to biti konstatovano i da ćemo dobiti pozitivne signale i ocjene na ono što smo radili u prethodnom periodu", istakao je Adžić.

Adžić nije htio detaljnije da komentariše Izvještaj EK o napretku Crne Gore.

"Mi ćemo tek za nekih 10-ak dana biti preliminarno upoznati sa tim izvještajem. A kao država još kasnije. U ovom momentu ne bih govorio o rezultatima Izvještaja, ali očekujem da će ono što se odnosi naresor koji ja pokrivam i oblasti za koje sam nadležan biti pozitivan", dodao je Adžić.

Ističe da je potpisivanje Administrativnog aranžmana za uspostavljanje saradnje između Evropske komisije i MUP-a u okviru Evropske mreže za migracije ogroman iskorak.

"Svako potpisivanje bilo kojeg sporazuma ili aranžmana je korak bliže ka ulasku Crne Gore u EU i pokazatelj da je peroces živ i da je naše nastojanje da ispunimo sve zadate obaveze opravdano i da užurbanim koracima moramo nastaviti da što prije završimo ovaj proces i da postanemo punopravna članica EU", ocijenio je Adžić.

Adžić je najavio boravak delegacije EK i svih članica koje su u mreži za migracije u Crnoj Gori.

"Taj susret će se desiti krajem oktobra. To će biti jedan pokazatelj da nijesmo zemlja koja samo prima direktive, već da zajednički učestvujejmo, radimo i sprovodimo politiku EU", zaključio je Adžić.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније