Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Б.Б.

25. 09. 2022. 17:16   >>  17:12 7

VUČUROVIĆ

Đukanović prekršio Ustav, time da se pozabavi i SDT

Poslanik Demokratskog fronta Jovan Vučurović ističe da ne treba Ustavni sud da se utvrdi ono što je očigledno, a to je da je Milo Đukanovoć teško prekršio Ustav. Kako navodi, nema sumnje da se ovim kršenjem Ustava i državnim udarom u režiji Mila Đukanovića mora pozabaviti i SDT, kao i svim onim drugim teškim krivičnim djelima koja je lider DPS-a činio decenijama.

"Sve smo uradili na vrijeme i 19. septembra obavijestili predsjednika Crne Gore da postoji saglasnost svih stranaka pobjednica od 30. avgusta 2020. da Miodrag Lekić bude mandatar. Nakon toga nastupa hajdučija, kršenje Ustava i državni udar u režiji Mila Đukanovića, koji na konsultacije nije pozvao predstavnike Radničke partije, Prave Crne Gore, Ujedinjene Crne Gore, Civisa i Demosa, čiji je lider Miodrag Lekić čak predložen za mandatara, a pozvao je Liberalnu partiju, koja ima jednog poslanika, i predstavnika albanske stranke koja čak i nema poslanika u parlamentu. Dakle, ne treba Ustavni sud da utvrdi ono što i mala djeca vide i nema toga Ustavnog suda koji bi se drugačije izjasnio od onoga što je očigledno: da je Milo Đukanović teško prekršio Ustav", kazao je Vučurović.

Vučurović je istakao da je bilo potpuno normalno da parlamentarna većina stane u odbranu Ustava i ustavnog poretka, dodajući da su sa 41 potpisom poslanika pokrenuli inicijativu za smjenu predsjednika Crne Gore.

"On je ovim ponašanjem samo još jednom potvrdio da je spreman na svaku podlost i nezakonitost kako bi se još malo održao na ovoj poziciji, što je i očekivano od onoga koji decenijama vlada ucjenama, krađom izbora i saradnjom sa mafijom i narko-kartelima. Zato on pod hitno mora biti smijenjen i Skupština, kao majka svih vlasti, a kako bi zaštitila državu i pravni poredak, to treba što prije da učini. Naravno, prepoznajemo i neke pravnike koji su spremni da za "darove" Mila Đukanovića pravo bace pod noge i učine sve kako bi ga zaštitili, ali je uzalud", kazao je Vučurović.

Kako ističe, lokalni izbori u 15 opština, među kojima je i Podgorica, biće održani 23. oktobra. DF se zalaže za najširu moguću koaliciju, jer smatraju da je to najbolji put da se teško porazi i politički dotuče DPS sa satelitima.

"Međutim, i ako ne bude te velike koalicije, nema sumnje da će DF i naš savez 'Za budućnost Podgorice' biti pobjednik izbora u glavnom gradu i da ćemo sa našim partnerima formirati vlast, kao što je to bilo u Nikšiću, Mojkovcu... Naravno, pobjeda DF-a i naših partnera očekuje se i u drugim opštinama, i to će biti jedna od poslednjih faza potpunog oslobođenja Crne Gore od Đukanovićeve diktature, koja je, nažalost, još uvijek prisutna, a najviše zbog toga što oni koji su dominantno vodili Vladu nakon 30. avgusta, prvenstveno Krivokapić, Spajić i Milatović, nisu imali hrabrosti za demontažu i obračun sa bivšim režimom", rekao je Vučurović.

Prema njegovim riječima, da je DF bio u prilici da donosi odluke nakon 30. avgusta, vrlo brzo bi bili riješeni svi problemi koji se tiču sprovođenje poštenih i pravičnih izbora.

"Nalazimo se na prekretnici, sada je veoma važno da 41 poslanik bude jedinstven i da donosimo jasne i precizne odluke za spas Crne Gore, a prva je smjena Mila Đukanovića. I veoma je važno da se prekinu svađe i sukobi između stranaka pobjednica 30. avgusta i da se koncentrišemo na DPS i Đukanovića", ističe Vučurović.

U izjavi za "Dan" Vučurović ističe i da se DF snažno zalaže da se odblokiraju sve institucije.

"To je i jedan od preduslova da se nastavi put Crne Gore ka EU i sigurno ćemo dati svoj doprinos. Sada smo u fazi saslušanja kandidata za Ustavni sud pred Ustavnim odborom Skupštine Crne Gore i postoji mogućnost da će se doći do rješenja", rekao je Vučurović.

Prema njegovim riječima, država nosi teško breme vladavine jednog čovjeka i njegove partijsko-kriminalne organizacije.

"Sve institucije su decenijama bile u službi njihovog opstanka na vlasti. Zato se nalazimo u fazi kada te zarobljene institucije treba osloboditi. Nema sumnje da su tužilaštvo, sudstvo, ANB i policija još uvijek pod teretom kadrova koji su bili na usluzi DPS-u i mafiji i slijedi mukotrpan i težak posao da se izvrše reforme i da profunkcionišu sve te institucije" naglasio je Vučurović.

Пратите нас на

Коментари7

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније