Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Б.Б.

29. 09. 2022. 21:07 >> 06:30
4

KOPRIVICA

Đukanović izbjegava obaveze, ali ne može demokratiju

Predsjednik Odbora za politički sistem, pravosuđe i upravu Moma Koprivica ističe da je očigledno da je predsjednik Crne Gore Milo Đukanović izbjegao obavezu da se pojavi na Odboru, ali, kako je dodao demokratiju ne može izbjeći. Kako je naveo u reagovanju, u demokratijama postoje većine i manjine u odborima i plenumima.

"Kao predsjednik Odbora za politički sistem, pravosuđe i upravu ponudio sam da izaberete dan i sat održavanja sjednice, odnosno da se mi 13 prilagodimo Vama jednom, zato što i Odbor i ja imamo obzira prema inokosnom organu na čijem ste čelu. Odbili ste da izaberete dan i sat održavanja sjednice, a onda me informisali da Vam ne odgovara ni dan ni sat, kojeg ste mogli sami da izaberete. I umjesto sebe delegirali članove Vaše stručne Službe da odlučuju umjesto Vas. Ako Vam se nije dopalo mišljenje stručne Službe Skupštine Crne Gore, zašto mislite da je Vaša stručna Služba superiornija u odnosu na instituciju pored Vas?", zapitao je Koprivica.

Pozvao je Đukanovića da iskažete dužno poštovanje i uvažavanje prema stručnoj Službi Skupštine, koju je on inače zatekao kada je postao predsjednik Odbora, na isti način kako su i oni iskazali uvažavanje i poštovanje prema stručnoj Službi koju je poslalo Đukanović da ga zastupa na sjednici Odbora.

"Očigledno ste izbjegli obavezu, ali demokratiju ne možete izbjeći. U demokratiji postoje većine i manjine u odborima i plenumima, ali ne zato što su moje ili Vaše, nego zato što su to što jesu: većina, odnosno manjina. Ali, na kraju, imate priliku da Skupštinu i demantujete jednostavnim potezom: delegirajte savjetnicima ovlašćenje da sazovu prvu narednu sjednicu Savjeta za odbranu i bezbjednost i da predsjedavaju istom", poručio je Koprivica.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније