Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ R.B. ]

09. 11. 2022. 15:44   >>  15:46 11

VUKSANOVIĆ STANKOVIĆ PORUČILA

"SDP neće glasati za nametnute sudije Ustavnog suda"

Socijaldemokratska partija (SDP) neće glasati za nametnute sudije Ustavnog suda, kazala je poslanica te stranke Draginja Vuksanović Stanković.

Ona je novinarima u Skupštini, nakon sastanka predstavnika parlamentarnih stranaka, kazala da su na sastanak došli da bi imali konstruktivan razgovor, ali da od toga nije bilo ništa jer ga je minirao Demokratski front (DF).

„Ako imamo DF koji diriguje, a ostali ga slijepo slijede, postavlja se pitanje ko je za dogovor, a ko nije“, rekla je Vuksanović Stanković.

Vuksanović Stanković je kazala da se, kada se usaglašava politička većina, ne vodi fingirani dijalog.

„Nećemo pristati da nam bilo kakva rješenja nameće DF“, poručila je Vuksanović Stanković.

Kako je kazala, traže povlačenje Zakona o predsjedniku, dodajući da je jasno da je neustavan.

„Cijela evropska zajednica je rekla da je zakon neustavan, ali tak zakon je novoj parlamentarnoj većini nametnuo DF, glavni miner dijaloga u Crnoj Gori“, kazala je Vuksanović Stanković.

Ona je istakla da traže i dogovor oko izbora sudija Ustavnog suda, što podrazumijeva dijalog.

Vuksanović Stanković je dodala da traže i vanredne parlamentarne izbore.

„Jednu od ključnih odgovornosti snosi Đurović, koja je pod pritiskom DF-a sazvala saatanak. Ona je trebalo da bude tačka spajanja, a ne miniranja“, dodala je Vuksanović Stanković.

Mugoša: Nema pravnika koji će reći da su izmjene ustavne

Poslanik Socijaldemokrata Boris Mugoša kazao je da ne postoji pravnik koji će reći da su izmjene Zakona o predsjedniku Crne Gore ustavne.

"Potpuno je saglasje da se radi o neustavnom zakonu. Ne radi se o imenima, već o ustavnom sistemu", dodao je Mugoša.

On je rekao da će se, kada se povuče zakon o predsjedniku, razgovarati u potpuno drugoj amosferi o izboru sudija Ustavnog suda.

 

 

Пратите нас на

Коментари11

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније