Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

А.М.

29. 11. 2022. 13:20 >> 13:17
1

BOŠNjAK - JONGĆING

Tradicionalno dobri odnosi Crne Gore i Kine

Potpredsjednica Skupštine Crne Gore i kopredsjednica Ženskog kluba Branka Bošnjak i zamjenica generalnog sekretara Milena Vuković-Sekulović, razgovarale su danas onlajn, putem zum platforme, sa potpredsjednikom Svekineskog narodnog političkog konsultativnog savjeta Vang Jongćingom.

Potpredsjednica Bošnjak istakla je zadovoljstvo zbog kontinuiranog procesa saradnje dvije zemlje uz tradicionalno dobre odnose, posebno zbog činjenice da se nalazi na čelu Grupe prijateljstva sa NR Kinom, saopšteno je iz Skupštine.

Bošnjak je kazala da vjeruje da će u narednom periodu dijalog na nivou parlamenata biti dodatno unaprijeđen.

"Naglašavajući da Crna Gora uvažava politiku „jedne Kine“, potpredsjednica Bošnjak je kazala da cijeni odnos kineske strane prema spoljnopolitičkom opredjeljenju naše zemlje, kao NATO članice i zemlje kandidata za EU", saopšteno je iz Skupštine.

Potpredsjednik Svekineskog narodnog političkog konsultativnog savjeta Vang Jongćing kazao je da je posebno zahvalan na prijateljskim odnosima Crne Gore i Kine koje, kako je rekao, njeguju uzajamno poštovanje suvereniteta i teritorijalnog integriteta. Istakao je da je namjera da dvije zemlje iskoriste sve potencijale za saradnju kroz turizam, obrazovanje, kulturu i sport.

Dodaju da je obostrano  zaključeno da proaktivnim pristupom, dvije zemlje mogu dodatno osnažiti i unaprijediti odnose u pomenutim oblastima, kao i na nivou parlamenata dvije zemlje, te saradnjom stručnih službi.

"Uloga NR Kine posebno je važna na ekonomskom i mirnodopskom polju, naročito u periodu globalne krize izazvane pandemijom i ratom u Ukrajini“, kazala je Bošnjak.

Vang Jongćing je zahvalio na današnjem razgovoru za koji je rekao da je doprinio razumijevanju i prijateljstvu Crne Gore i NR Kine.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније