Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Т.Г.

04. 12. 2022. 14:02   >>  14:03 6

PROCES POČEO 2019.

GP URA punopravna članica Zelenih Evrope

Iz Građanskog pokreta URA saopštili su da su na šestom Kongresu Zelenih Evrope (EGP), koji se održava u glavnom gradu Danske, Kopenhagenu, postali punopravni član te partijske internacionale.

Naveli su da će GP URA sada imati pravo da kandiduje svoje kadrove za najviše pozicije u rukovodstvu EGP-a. 

"To znači da će URA od sada imati pravo da kandiduje svoje kadrove za najviše pozicije u rukovodstvu EGP-a ali i da će imati obavezu da aktivno učestvuje u kreiranju politika, pisanju rezolucija i oblikovanju rada EGP-a, što se umnogome odražava i kroz njihovo funkcionisanje u Evropskom parlamentu", ističe se u saopštenju. 

Kako navode, GP URA proces pristupanja EGP-u počela je prije tri godine i danas je završen. 

"GP URA je proces pristupanja EGP-u započela prije tri godine, prvom monitoring misijom (2019. godine) a danas je on uspješno završen. Od danas, URA ima svoje mjesto u procesu donošenja odluka, sa punim pravom aktivnog učešća", navodi se u saopštenju. 

Ističu da je GP URA dobila 100 odsto glasova, te da je taj rezultat nezabilježen u istoriji ove partijske internacionale.

"Na najvećem do sada održanom Kongresu EGP-a, gdje je prisustvovalo 940 zvanično registrovanih učesnika, URA je dobila nevjerovatnih 100% glasova i taj rezultat nezabilježen je u istoriji ove partijske internacionale", zaključuje se u saopštenju ove partije. 

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније