Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

А.М. / Т.Г.

08. 12. 2022. 07:30 >> 07:28
3

GRGUROVIĆ ZA PORTAL

"Danilovgrad će biti grad po mjeri čovjeka, mladi treba da ostanu"

Novi predsjednik Opštine Danilovgrad Aleksandar Grgurović kazao je u razgovoru za Portal RTCG da se u prvim danima svog mandata susreo sa problemima i poteškoćama koje je za sobom ostavila jedna "neodogovorna i svojevoljna vlast koja je proteklih decenija 'vladala' Danilovgradom". Grgurović, nosilac liste "Evropa sad za Danilovgrad" na oktobarskim lokalnim izborima najavio je poboljšanje uslova života u ovoj opštini, te bolju upotrebu svih potencijala Bjelopavlićke ravnice.

Grgurović naglašava da će nakon zvanične primopredaje dužnosti predsjednika opštine biti organizovana press konferencija gdje će javnost putem medija biti upoznata sa stvarnim stanjem u Opštini Danilovgrad.

"Potreban je veliki napor i trud, koji ću ja zajedno sa mojim timom uložiti, a sve u cilju poboljšanja uslova za život i rad u Danilovgradu. Kao prvi čovjek Danilovgrada zalagaću se za profesionalizaciju kadra, koji će biti temelj zdrave, prave i funkcionalne lokalne samouprave. Rad, red i disciplina će biti moj moto u narednom periodu. Stvoriće se uslovi da ostvareni rezultati u radu, znanje, talenat, vještine, želja za napredak budu mjere objektivnog krijeterujuma, dok će favorizacija političkih istomišljenika biti istorija", poručio je Grgurović.

On je poručio da će pravilna raspodjela budžetskih sredstava doprinijeti boljem razvoju ovog kraja.

"Iskoristićemo Bjelopavlićku ravnicu koja raspolaže velikim potencijalom, koji nažalost prethodnoj vlasti nije bio prioritetan. Pravilnom raspodjelom budžetskih sredstava možemo doprinijeti boljem razvoju našeg kraja u svim oblastima, a prije svega treba iskoristiti potencijal za poljoprivrednu proizvodnju". poručio je Grgurović.

Govoreći o razvoju turizma u ovoj opštini, Grgurović obećava bolje pozicioniranje Danilovgrada na turističkoj mapi Crne Gore.

"Nastaviće se sa stvaranjem dobrih uslova za investitore ali one dobre investitore, sa vizijom zdravog razvoja ovog grada, koje nije na uštrb građana, a u korist određenog kuga ljudi. Naredne četiri godine stvorićemo ambijent podoban mladom stanovništvu, njihovim potrebama i interesima, a Danilovgrad će biti grad po mjeri čovjeka, iz kojeg se neće odlaziti, već u koji će ljudi rado dolaziti i ostajati", poručuje Grgurović.

Novi predsjednik ove opštine siguran je da će uz dobru organizaciju gradske uprave, dobar tim ljudi, ali i uzajmno poštovanje i komunikaciju na relaciji Opština - građanima poboljšati životne uslove u Danilovgradu.

"Naravno, posvetićemo se, mnogo više od naših prethodnika, mladim Danilovgrađankama i Danilovgrađanima, oni su naša budućnost i naša snaga! Posvetićemo se i kulturnom i sportskom životu našeg grada. Njegovaćemo kulturno - istorijsko nasljeđe i pružiti podršku umjetnicima i stvaraocima, a na taj način ćemo privući i veći broj turista. Imamo jaku želju da ojačamo takmičarski duh mladih i eliminišemo društvene probleme koji nekad nastanu kao rezultat nedostatka javne infrastrukture i neadekvatnih investicija u ustanove za sport i rekreaciju", zaključio je Grgurović i zahvalio Portalu RTCG na interesovanju za novu vlast u danilovgradskoj opštini.

Na oktobarskim lokalnim izborima Pokret Evropa sad na čelu sa Grgurovićem osvojio je osam mandata. Vlast će činiti sa Demokratskim frontom (pet mandata) i Demokratskom Crnom Gorom (četiri mandata).

Dogovoreno je da predsjednik Skupštine opštine (SO) bude iz DF-a, a prvi potpredsjednik Opštine iz Demokrata.

Ovo je prva smjena vlasti u Danilovgradu nakon gotovo tri decenije, koliko je ovom opštinom upravljao DPS sa koalicionim partnerima.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније