Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Б.Ч.Ј./М.М.Љ. [ RTCG/Mina ]

12. 12. 2022. 07:30 >> 07:33
12

ISPRED ZGRADE SKUPŠTINE

Danas novi protest Pokreta "Ima nas"

Poret "Ima nas" najavio je nove proteste danas tokom sjednice Skupštine Crne Gore na kojoj će glasati o Zakonu o predsjedniku.

Organizatori su najavili da će kolonama automobila „preplaviti“ Podgoricu kako bi poslali snažnu podršku da je danas dan D kada je u pitanju normalno funkcionisanje države, ustavnog poretka i pravnog sistema.

Iz Pokreta su pozvali građane da budu pripravni i prate uputstva tokom protesta kako bi, kako su kazali, na adekvatan način odgovorili očiglednoj namjeri da se rušenjem institucija i ustavnog poretka uruše i temelji države.

Oni su prošle sedmice pozvali na odgovornost sve političke aktere.

"Poručujemo im da od zahtjeva nećemo odustati te da ne testiraju našu odlučnost kada je u pitanju odbrana državnih interesa. Na to nas obavezuje i masovan odaziv građana budući da je na dosadašnja tri protesta prisustvovalo više od 60.000 građana čime su protesti 'Ima nas' postali najmasovniji protesti od obnavljanja nezavisnosti", kazali su iz Pokreta.

Zahtijevaju odustajanje od Zakona o predsjedniku, organizaciju vanrednih parlamentarnih izbora i dijalog i kompromis povodom izbora sudija Ustavnog suda.

"Građanima je dosta rastakanja države kojem svjedočimo posljednje dvije godine i odlučni su da se povrati politička stabilnost u zemlji. Naše stavove ćemo jasno ponoviti još jednom u ponedjeljak kada ćemo kroz razrađen i detaljan plan djelovanja poslati jasnu poruku da nećemo odustati od borbe za građansku, naprednu i evropsku Crnu Goru", zaključuje se u najavi događaja.

 

Пратите нас на

Коментари12

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније