Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ A.P.R./B.Č.J. ]

10. 02. 2023. 12:05 >> 12:36
3

TAČKA SKINUTA SA DNEVNOG REDA

SO Nikšić bez glasanja o smjeni Kovačevića

Odbornici Skupštine opštine Nikšić, nijesu razmatrali Predlog za razrješenje predsjednika Opštine Nikšić Marka Kovačevića, koji je podnijelo 18 odbornika opozicije, jer je tačka skinuta sa dnevnog reda na predlog odbornika koalicije Za budućnost Nikšića.

Kovačević je odgovarajući na pitanja novinara nakon sjednice SO Nikšić kazao da je sve vrijeme diskriminisan samo po nacionalnoj osnovi.

"Ovo je ugrožavanje prava naroda kojem ja pripadam i zbog toga što neko ugrožava naša prava ja se neću nikome izvinjavati. Naprotiv, vrlo ću se usprotiviti tome i ubuduće. I naravno da nećemo dozvoliti i da srpski narod ili bilo koji drugi narod u Nikšiću ili Crnoj Gori bude diskriminisan na ovaj način. Svako ima svoja prava koja mu po tom osnovu pripadaju, građanska prava koja ima kao građanin i državljanin Crne Gore i kome god ona budu uskraćena ja ću se tome oštro usprotiviti a naravno i kada to rade meni", kazao je Kovačević.

On je naveo i da je u pitanju kampanja i propaganda.

"Mislim da je ovo naznaka kraja DPS-a u Crnoj Gori pogotovo zbog toga što sada idu predsjednički izbori na kojima će DPS definitivno izgubiti svaku polugu vlasti u Crnoj Gori i zato vlada nervoza na krovnim nivoima stranke pa zato na ovakve stvari primoravaju svoje lokalne organizacije i odbornike", kazao je Kovačević.

Odbornik koalicije Evropski tim za Nikšić Boris Muratović kazao je da je bio očekivan ovakav potez konstituenata sadašnje vlasti u Nikšiću.

"Isto smo imali prilike da vidimo i juče u Tivtu kada oni nijesu imali hrabrosti da razgovaraju o temama koje su pokrenute u prethodnom periodu. Naslućivali smo to jer se čekao posljednji rok za zakazivanje te sjednice nebi li ta tema izgubila aktuelnost i nebi li se to stavilo pod tepih. Prethodnih dana smo mogli vidjeti i iz medija i zvaničnih opštinskih profila da ne cvjetaju ruže u lokalnoj vlasti u Nikšiću. Neki prijavljuju inicijative koje su podnijeli, tu mislim na Demokrate, a poslije par sati ih demantuje lično predsjednik opštine iz DF-a i moguće da nijesu imali povjerenja jedni u druge da glasaju o ovoj temi. Raduje me činjenica da odbornica Ure nije bila na sjednici. Ja sam za to da se dođe na sjednicu i iskaže stav čak i kada se ne slažete sa političkim partnerima ali i ovaj čin dovoljno govori da odbornica nije željela učestvovati u današnjoj šaradi na sjendici SO Nikšić", kazao je Muratović.

Predlog za razrješenje Kovačevića podnio je Evropski tim za Nikšić zbog, kako stoji u predlogu koji je potpisalo 18 odbornika i odbornica, nepoštovanja Ustava Crne Gore, povrede suvereniteta i teritorijalnog integriteta, izdaje državnih interesa, urušavanja ugleda države Crne Gore i poniznog i sluganskog odnosa prema institucijama druge države.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније