Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

K. J.

17. 03. 2023. 14:11   >>  14:20 2

GENCI NIMANBEGU

“Zar uz zastave OVK tražiti da DF uđe u Vladu”

Poslanik Albanske liste i predsjednik Force Genci Nimanbegu reagovao je na jučerašnje saopštenje Albanskog foruma, iz kojeg su ga nazvali "lažnim poslanikom" koji ne poštuje koalicioni sporazum, upitavši da li se može pobjeda na izborima u Tuzima slaviti uz albanske zastave i zastave OVK, a da se poslije deset dana glasa da četiri ministra iz Demokratskog fronta uđu u Vladu.

"Možda može, ali ne mojim glasom! Ne glasom Albanske liste koja nosi i moje ime Genci Nimanbegu - Nik Đeljošaj", naveo je on na Fejsbuku.

Iz Albanskog foruma su juče kazali da je Nimanbegu bio u obavezi da podnese ostavku nakon dvije godine mandata, ali da to nije ispoštovao.

Nimanbegu sad pita lidere Foruma da li su obavijestili međunarodni faktor o namjeri da uvedu DF u Vladu.

"Lijepa osobina Albanaca je da podržavaju jedni druge u dobrim djelima i da ga odvraćaju od loših djela. Podržavao sam Nika i onda kada je sa narodom zabarikadirao policajce Krivokapića i Dritana, a Nikola ostao u svojoj kancelariji. Nikolu sam razumio i kad je bio protiv Nike. Rekao sam našem ministru da napusti sjednicu Vlade kada se glasalo o Sporazumu sa Srpskom pravoslavnom crkvom. Interesantno, u ovih 10 dana jedan me je pokušavao uvjeriti da dam glas za uvođenje četiri ministra Fronta u Vladu, dok je drugi tražio da dam ostavku kako bi isti glas osigurali u slučaju da ja odbijem. Iz negodovanja na Facebooku i po medijima nakon današnjeg raspuštanja Skupštine jasno je da je to nešto veliko što sam im ja upropastio", istakao je Nimanbegu.

Kazao je kako je uvjeren da to "nije bilo ništa plemenito" i u interesu Albanaca jer bi, "da je bilo dobro i korisno za nas", to podržali Kosovo, zvanična Albanija, SAD i zemlje EU.

"Otvoreno pitam lidere Foruma: jeste li obavijestili međunarodni faktor o namjeri Foruma da u Vladu uvede Demokratski front? Što je s dijasporom koju tako moćno koristite u kampanjama, jeste li ih pitali", naveo je predsjednik Force.

Kaže da je striktno poštovao dogovor Albanske liste.

"Bog voli Albance, pravdu i pravo jer sam svojim stavom striktno poštovao dogovor Albanske liste gdje se kaže da 'ako se dobiju dvije političke funkcije, ministar pripada Forumu, a poslanik Novoj demokratskoj snazi Forca'. Uz to, ovim sam i odvratio Albance da se miješaju u gustu čorbu prljave politike koju miješa Beograd", dodao je Nimanbegu.

Poručio je da Albanci "ne smiju kušati ni jesti zdjelu ove beogradske čorbe", čak ni za stotinu radnih mjesta "u Vladi koja ima podršku Vučića i Dodika".

"Glasao sam da Crna Gora uđe u NATO, da Tuzi postanu samostalna opština i bez referenduma, glasao sam za prostorni plan Crne Gore, spas 'Kohe javore', povratak Valdanosa i mnoge druge odluke i zakone. Bio sam pored svakog Albanca od Ulcinja do Rožaja. Ali danas sam jako ponosan i srećan što neću nositi prokletstvo generacija da budem partner Vučiću i Dodiku za pregršt funkcija i da okrećemo leđa Kosovu, Albaniji, dijaspori i SAD-u", zaključuje Nimanbegu.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније