Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ M.L.B./ R.B. ]

22. 03. 2023. 16:28 >> 17:38
6

NAKON SASTANKA SA ESKOBAROM

Abazović: Narko-kartel nas je držao i u političkim čeljustima

Premijer Dritan Abazović upoznao je specijalnog izaslanika SAD za Zapadni Balkan Gabrijela Eskobara sa najnovijim akcijama crnogorskih institucija u borbi protiv kriminala, saopšteno je iz Kabineta predsjednika Vlade Crne Gore.

„Velika je akcija bila u suzbijanju narko-kartela koji je djelovao unutar institucija sistema. Taj narko-kartel nas je držao i u političkim čeljustima, pa i deceniju za nama, ali Crna Gora pokazuja otpornost i spremna je da se obračuna sa svim vidovima kriminala i sa svim ljudima koji rade ilegalne aktivnosti“, saopštio je Abazović u izjavi za medije, nakon sastanka sa Eskobarom.

Kaže da to ne bi bilo moguće bez podrške agencija kao što su FBI, DEA, Europol I ostali.

„Mislim da smo ovom akcijom još jednom pokazali naš kredibilitet“, kazao je Abazović.  

U izjavi za medija nakon sastanka, Abazović kaže da je upoznao Eskobara sa u nedjelju održanim predsjedničkim izborima na kojima je, kako kaže, pobijedila domokratija u svakom smislu.

„Nadam se i da će drugi krug proteći u sličnoj atmosferi i da ćemo svi zajedno graditi jednu drugačiju budućnost, oslobođenu politika prošlosti“, poručio je Abazović.

Crna Gora pruža, kako ističe Abazović, punu podršku da se konačno dođe do dogovora Srbije i Kosova.

„Mi smo spremni da damo doprinos i naša ruka je pružena svima onima koji žele da rade na evropskoj agendi“, zaključio je Abazović.

Pozdravili održavanje predsjedničkih izbora bez tenzija

Kako je saopšteno iz Vlade, Abazović i Eskobar iskazali su zadovoljstvo zbog održavanja predsjedničkih izbora po demokratskim standardima, bez tenzija. 

Tokom susreta Abazovića i Eskobara konstatovano je da Crna Gora svojom proaktivnom ulogom konstruktivno doprinosi stabilizaciji regionalnih prilika i očuvanju evropske perspektive država Zapadnog Balkana.

"U tom smislu, Abazović je pozdravio napore Sjedinjenih Američkih Država i Evropske unije u zaključivanju trajnog i održivog sporazuma između Srbije i Kosova, postignutim nakon održanog sastanka u Sjevernoj Makedoniji", saopštili su iz Vlade.

Abazović je istakao da je Crna Gora spremna da i sama doprinese postizanju rješenja, što bi otključalo siguran put za evropsku budućnost zemalja Zapadnog Balkana.

Između ostalog, premijer je predstavnike američke administracije u Stejt Dipartmentu upoznao sa najnovijim akcijama crnogorskih institucija u borbi protiv kriminala.

"Zajednički je konstatovano zadovoljstvo činjenicom da je nedavno održan prvi krug predsjedničkih izbora u Crnoj Gori protekao u građanskom maniru, u skladu sa demokratskim standardima, uz odsustvo društvenih tenzija koje su karakterisale prethodne izborne cikluse", zaključuje se.

Nakon sastanka sa Eskobarom, kako je najavljeno, uslijediće susreti i sa brojnim kongresmenima i senatorima u Kapitol Hilu.

 

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније