Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

12. 04. 2023. 17:36 >> 17:36
2

KOPRIVICA

"Klupko se odmotava, pa kome pravo, kome krivo"

Rasprava koja se održala juče na Odboru za politički sistem, pravosuđe i upravu, može biti neprijatna za brojne djelove sistema, ali otkrivanje istine i rješavanje problema je od ključne važnosti za uspostavljanje pravde i jačanje integriteta institucija, ocijenio je poslanik Demokrata i predsjednik predsjednik Odbora za politički sistem, pravosuđe i upravu Momo Koprivica.

Kako je naveo, kao što se klupko polako odmotava, ljudi u njemu se sami otkrivaju i javljaju.

"Ko god je dugo ostao sakriven, sada će biti razobličen. Pa, kome pravo, kome krivo. Izrečeni stavovi sutkinje Mugoše, povodom sjednice Odbora, mogu se interpretirati na različite načine, ne samo zbog njenog ranijeg postupanja, nego i zbog sadašnjeg djelovanja, ali ono što se sigurno da zaključiti, sutkinja Mugoša se niti jednom rečenicom nije osvrnula na činjenicu da se djeca GST igraju u sobi, zahvaljujući sistemu, koji joj je bio povjeren na čuvanje. O tome ne pokazuje ni trunku brige, ali zato brine, jer su raskrinkana nepočinstva pravosudnih i policijskih zvaničnika, i razgrnut mrak kojim su prekrivena krivična djela koja su činjena radi lakšeg djelovanja narko kartela", navodi Koprivica.

Kako je dodao, sutkinju Mugošu ne brine što specijalna tužiteljka nije ni postavila pitanje odakle su dvojica okorjelih kriminalaca, mogli znati da im je ukinuta zabrana ulaska, pa su se uputili u Crnu Goru i to preko zvaničnog prelaza, a sve kako bi prisustvovali proslavi šefa narko klana, sa policijskim službenicima, o kojima su stigle dostave EUROPOL-a i bile u njenom tužilaštvu i prije nego što je ona odbacila krivičnu prijavu.

"Možda je sutkinja Mugoša tokom svog postupanja željela da implementira neki novi pristup u borbi protiv kriminala o kojem još uvijek ništa ne znamo, ali taj pristup očigledno ne izgleda baš obećavajuće. Razumjećete me gospođo Mugoša, kao predsjednik Odbora moram ublažiti retoriku i ako je momenat dramatičan, pa sam se poslužio ironijom, da Vam dočaram kako ste i na koji način do sada postupali. Nadamo se da će sutkinja Mugoša jednog dana shvatiti da pravosuđe nije igračka i da njeni postupci imaju ozbiljne posljedice po živote običnih ljudi", zaključuje Koprivica u saopštenju.

 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније