Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

А.М.

06. 06. 2023. 14:10 >> 14:24
2

ABAZOVIĆ U NIKŠIĆU

"Upoznao sam Kovača sa sadržajem pisma Do Kvona, Spajić ga nije prijavio MUP-u"

Premijer u tehničkom mandatu Dritan Abazović saopštio je da je jutros pročitao pismo južnokorejskog državljanina Do Kvona, koji je uhapšen 23. marta na podgoričkom aerodromu, o navodnim vezama sa liderom Pokreta Evropa sad Milojkom Spajićem.

Kazao je da je sa pismom upoznao i ministra pravde i uputio ga na nadležno tužilaštvo.

"Sa sadržajem pisma sam upoznao ministra pravde i uputio ga nadležnom tužilaštvu. To je sve što je u mom domenu. Van toga nemam specijalni komentar. Neću da se bavim sadržajem pisma. Samo da kažem zbog građana, ovdje se ne radi o dripcu ili nekom narkomanu sa Zabjela ili drugog dijela Crne Gore, ovdje se radi o čovjeku za kojeg postoje optužbe, da je pronevjerio 40 milijardi dolara i kojeg traže nadležni organi SAD-a, Južne Koreje i za koga je posebno zainteresovan FBI-a", kazao je Abazović odgovarajući na pitanja novinara nakon otvaranja radničkog restorana u EPCG Željezara Nikšić.

Smatra da dovođenje takvog čovjeka u kontekst sa bilo kim u Crnoj Gori, posebno na javnoj sceni, nije dobro, budući da se radi o licu sa potjernice.

Dodaje da nije tačno da je Milojko Spajić, kako je ranije rekao, prijavio državljanina Južne Koreje Do Kvona ministru unutrašnjih poslova.

“Osim ako se radi o informaciji koju je Spajić malo proširio i rekao je da uz pomoć nekih ljudi iz blokčejn zajednice koji su bili na Luštici, da su dali neke informacije. Druga informacija koja je sporna je da li je Spajić imao kontakte sa njim, jer je čovjek na potjernici, mislim da nije dobro ako je tako”, dodao je Abazović.

Na pitanje kako komentariše navode funkcionera Pokreta Evropa sad da su u kreiranje afere protiv Spajića učestvovali članovi Vlade ANB-a i pravosuđa, Abazović kaže da ponekad ne može da razumije, iako poznaje članove PES-a.

"Ne mogu sve da ih dovedem u isti kontekst, ne mogu da ukapiram da njihovi lideri prozivaju nas stalno da budemo u nekim projektima a s druge strane imaju potrebu da nešto izmišljaju. Vlada nema potrebu da se obračunava sa bilo kim, to vrijeme je prošlo, umrlo sa DPS-om. Vlada ima svoje rezultate, može se pohvaliti mnogo čime dobrim. Oni neka se trude, neka ne podmeću drugima. A ako žele na taj način da pričaju o stvarima koje su netačne onda neka se ne čude ako mi budemo pričale o stvarima koje su tačne. Govorim o ljudima koji se obraćaju tim tonom", rekao je Abazović.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније