Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Ивана Поповић [ TVCG ]

15. 10. 2023. 20:17 >> 23:18
4

PREGOVORI

Nova vlada na pomolu, Mandić na čelu Parlamenta?

Mogućnost da Albanski forum podrži vladu Milojka Spajića i izbor jednog od lidera saveza "Za budućnost Crne Gore" Andrije Mandića za predsjednika Skupštine podigla je veliku prašinu u javnosti posljednjih dana.

Da će Mandićev izbor za predsjednika parlamenta voditi ka antievropskoj politici i udaljavanju Crne Gore od Zapada, tvrde u opoziciji. 

"To je, naravno, i uvod u potpuno urušavanje nezavisne Crne Gore, a zajedno i sa njihovim koalicionim partnerima, uvod u potpuni finansijski slom Crne Gore", smatra Jevto Eraković iz DPS-a.

Nosilac liste Albanskog foruma Nik Đeljošaj odluku o podršci vladi Milojka Spajića donijeće sjutra.

Novinar Nikola Marković poručuje za TVCG da bi manjinske partije trebalo, bez pritisaka, pustiti da odluče šta je najbolje za njih.

"Prozivati bilo koga, a posebno lidere manjinskih partija što će Andrija Mandić biti vjerovatno predsjednik Skupštine, u najmanju ruku je licemjerno, posebno ako znamo da je Milo Đukanović i nedavno, u direktnom sučeljavanju sa Mandićem, kazao da je za njega DF poželjan partner", smatra Marković.

Raniji predsjednik DPS-a Milo Đukanović polovinom marta ove godine kazao je da DF uprkos porukama sa međunarodnih adresa nije neprihvatljiv partner.

"Bez obzira na ocjene koje se danas čuju sa važnih međunarodnih adresa da je DF potpuno neprihvatljiv partner, time i gospodin Mandić, meni nije. Ja sam čovjek koji je došao da razgovara sa njim zato što respektujem da predstavlja legitimno jedan dio Crne Gore. Vjerujem da bismo morali da počnemo taj razgovor da bismo pomogli da se savlada taj istorijski jaz za koji nijesmo odgovorni ni Vi ni ja", rekao je Đukanović tokom TV sučeljavanja sa Mandićem 16. marta ove godine. 

Iz DPS-a, s druge strane, navode da ovu koaliciju nikad nisu prepoznavali kao partnera.

"Ono što mi, kao partija koja voli svoju državu, poštuje demokratske principe, jeste naš odnos prema koaliciji koja ima 14 odsto pristalica u Crnoj Gori. Dakle, mi moramo imati jasan odnos prema ljudima koji glasaju tu politiku, naravno da ne želimo bilo kakvo zaoštravanje odnosa u Crnoj Gori", rekao je Eraković.

Sjednica parlamenta, na kojoj će se birati novo rukovodstvo i konstituisati nova parlamentarna većina, prema saznanjima Televizije Crne Gore, mogla bi biti održana naredne sedmice.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније