Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ R.B. ]

01. 11. 2023. 21:30 >> 22:38
6

IBRAHIMOVIĆ NA TVCG

"Svaka vlada bez Bošnjačke stranke nije evropska"

Bošnjačka stranka (BS) je saznala da je dobila ponudu za 44. Vladu preko medija, a drugu - zvaničnu nijesmo dobili, saopštio je predsjednik te partije Ervin Ibrahimović. Istakao je da je prva ponuda, koju su na odboru stranke prihvatili, podrazumijevala druge konstituente vlade. Vrijeme će pokazati da svaka vlada bez Bošnjačke stranke nije evropska, poručio je Ibrahimović u emisiji "Stav" na TVCG.

Ibrahimović smatra da je demokratija u Crnoj Gori poražena sjednicom Skupštine i izborom nove Vlade u ranim jutarnjim satima. Istakao je da bi političari morali biti dosledniji prema građanima, te da Skupština ne može biti "prolazna stanica između tvitova".  

Naglasio je da je BS sada u opoziciji, te da je uvijek poštovala legitimnost.

"Poštujemo izbor Andrije Mandića za predsjednika Skupštine, da li nam je drago - ostaje u Bošnjačkoj stranci... I BS i NSD su nacionalne partije, ali su nam političke ideologije dijametralno suprotne", rekao je predsjednik BS.

Dodao je da BS poštuje dobre bilateralne odnose sa susjedima, dok, kako je rekao, stranka Mandića i on sam "ne poštuju integritet Bosne i Hercegovine, ni suverenitet Kosova".

Na pitanje vjeruje li u pomirenje, Ibrahimović je odgovorio:

"Moramo da vjerujemo u to, da slušamo građane i da se političari iskreno zalažu za to. U koalicionom sporazumu piše da će nova vlast nastaviti saradnju sa NATO, a staviti moratorijum na ptanja koja nas dijele... Sve što je Mandić rekao u Skupštini daje mi optimizam i nadu da će, u cilju napretka Crne Gore, odustati od nekih programskih načela."

Lider BS-a je, komentarišući podršku albanskih partija novoj vlasti, kazao da svi politički subjekti imaju svoje principe.

Kako je Bošnjačka stranka od najboljeg izbornog rezultata došla u situaciju da je nema u Vladi, je li u pitanju strateški put partije, ili loše pregovaranje?

"Jedina smo stranka iz prethodnog saziva koja je na izbore izašla samostalno i udvostručila rezultat. To je potvrda ispravnosti i državničke odgovornosti. Povjerenje smo dobili jer je BS jedinstvena i složna", rekao je gost TVCG.

Dobar dio crnogorske javnosti, dodao je, ne poznaje snagu BS. 

"Djelujemo kao porodica, snaga stranke je što dijeli i dobro i loše, ali kada rukovodstvo neko nekorektno napadne, tada zbijemo redove i izuzetno smo jaki", prokomentarisao je Ibrahimović.

Na pitanje da li je imao komunikaciju sa reisom Rifatom Fejzićem, Ibrahimović je kazao: 

"BS se bori za sekularnu državu, i sami reis je toga svjestan i nije se miješao u rad stranke. Mi dobijamo povjerenje kod građana na osnovu ispravne politike."

Komentarišući najavljene mogućnosti bojkota predstojećeg popisa, Ibrahimović je kazao je "večeras ne treba razmišljati o bojkotu, već stvaranju uslova da svi budu zadovoljni".

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније