Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

K. J.

08. 12. 2023. 19:31 >> 19:47

ODOVIĆ SA FELTENOM

Digitalizacija katastra nepokretnosti staviće tačku na divlju gradnju

Minstar prostornog planiranja, urbanizma i državne imovine Janko Odović sastao se danas sa Njemačkim abasadorom Peterom Feltenom, i poručio da će se digitalizacijom katastra nepokretnosti konačno staviti tačka na divlju gradnju.

Kako se navodi u saopštenju, Odović je istakao da će se na taj način skratiti administrativne procedure za izmjenu i upis podataka u te registre, učiniti ih lako dostupnim građanima i investitorima.

"Informisao je Feltena o svim pogodnostima za građane koji će biti sadržani u Zakonu o legalizaciji bespravno izgrađenih objekata, čime će se konačno staviti tačka na divlju gradnju. Krajnji cilj ovih izmjena je mogućnost da građani i investitori dobiju saglasnost za izgradnju u roku od 48 sati", navodi se u saopštenju.

Ovim aktivnostima Crna Gora će postati privlačna destinacija ozbiljnim investitorima, usljed povećanja stepena pravne sigurnosti, kao i pouzdanosti podataka sadržanim u javnim registrima.

"Ove aktivnosti će takođe u velikoj mjeri doprinijeti transparentnosti u oblasti imovine javnih funkcionera, čime ćemo dati veliki doprinos u borbi protiv korupcije. Ambasador Felten izrazio je zadovoljstvo najavljenim projektima Ministarstva i kazao da ga posebno raduje "business friendly" pristup Vlade. Tim povodom najavio je skori dolazak grupe njemačkih investitora i predstavnika njemačkih kompanija u Crnu Goru", zaključeno je u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније