Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

26. 04. 2014. 18:30 >> 18:34
14

''TEREN PODJELA''

Bečić: Stijepović promašio temu

Kandidat Socijalističke narodne partije za gradonačelnika Podgorice Aleksa Bečić smatra da su građani Glavnog grada i Crne Gore, gledajući sinoćni nastup nosioca liste DPS-a, imali dilemu da li je ovo 2014. godina, da li se radi o lokalnim izborima u Podgorici i da li je DPS vladajuća partija već 25 godina. Dileme su se javile jer polovina nastupa Stijepovića teško je bila razumljiva, a u drugoj polovini je potpuno promašena tema, ocijenio je Bečić.

''Umjesto  prihvatanja poziva RTCG da sjutra veče, pred očima javnosti,  sučelimo argumente o rezultatima rada dosadašnje izvršne vlasti i viziji budućeg razvoja glavnog grada, Slavoljub Stijepović je više puta viđenim rječnikom  jeftinih manipulacija i podmetanja pokušao da vrati Podgoricu na teren podjela, mržnje, prebrojavanja, dobitnika, gubitnika. Poznata je ta matrica njihovog funkcionisanja, da stvaranjem vještačkih podjela pokušaju obezbijediti alibi za sunovrat u koji su doveli i Podgoricu i Crnu Goru. Sebe svakako nijesu, jer su iz svih tih procesa izlazili veoma obezbijeđeni na ekonomskom planu, ali su građani plaćali i plaćaju fakture njihove politike'', navodi Bečić.

Kandidat SNP-a za gradonačelnika kaže da se u DPS-u ''varaju se ako misle da će mladi ljudi, generacije koje dolaze trošiti svoju mladost i upadati u zamke vještačkog prebrojavanja po Crnoj Gori''.

''Obećavam im da tog filma gledati neće, to je poruka većine građana čemu i sam dajem snažan doprinos. Umjesto da zajedno sa svojim saborcima podnese teret odgovornosti za alarmantno stanje koje imamo po brojnim osnovama u crnogorskom društvu, oni u trenutku kada se kao sistem nalazimo u ekonomskom, pravnom i moralnom blatu, kada čista crnogorska omladina gleda sa biroa rada degradaciju društva pokušavaju dijeliti i svađati'', kaže Bečić.

Sinoćni nastup reprezenta DPS-a je, kako dodaje Bečić, samo pokazatelj da je to  jedan način razmišljanja i djelovanja koji je pregazilo vrijeme, koji pripada prošlosti i koji je ljekovito da ode u istoriju prije svega zbog mladih ljudi i generacija koje dolaze.

''Novo vrijeme donosi nove ljude, koji stvaraju šanse a ne probleme, koji spajaju a ne dijele, koji su okrenuti budućnosti a ne prošlosti, koji rade za platu i ništa mimo plate. Jasno je  da gospodin Stijepović to ne može razumjeti'', poručio je Bečić.

 

 

 

Пратите нас на

Коментари14

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније