Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

K. J.

11. 01. 2024. 11:15 >> 11:16
Čitaj mi:

petnjica

Partijski izbori pokazaće kakvim kapacitetom raspolaže DPS

Partijski izbori pokazaće kakvim kapacitetom raspolaže Demokratska partija socijalista (DPS), poručeno je sa tribine u Petnjici.

Iz te partije je saopšteno da je u srijedu u Petnjici održan prvi događaj u kampanji za unutarstranačke izbore, na kojem su učestvovali i kandidati za potpredsjednike partije.

Kandidat za potpredsjednika partije Elvir Zvrko zahvalio je na velikom prisustvu, navodeći da su Petnjičani oduvijek bili odani i posvećeni Crnoj Gori.

„Oni decenijama unazad vjeruju i slijede politiku i program DPS-a, stoga nije slučajno što predstavljanje kandidata počinje upravo iz ovog mjesta“, rekao je Zvrko.

On je kazao da je DPS od svog postojanja bio i ostao preteča i nosilac svih demokratskih procesa u Crnoj Gori, pa tako i sada, kada je postao prva partija koja organizuje unutarstranačke izbore.

„Uvjeren sam da će i druge partije ići ovim putem prije ili kasnije, a da će i tada DPS biti ispred njih, uvodeći stalno nove demokratske iskorake u crnogorsko društvo", rekao je Zvrko.

Kandidat za potpredsjednika DPS-a Abaz Dizdarević kazao je da ponosan na sve što su svojim politikama postigli u prethodnom periodu, kao i na činjenicu da su stanovnici Petnjice jedni od rijetkih koji su dali podršku građanskoj politici.

„Svjesni smo svi da bez građanske politike ne bi ni postojala Crna Gora, barem ne u ovom formatu u kakvom postoji danas", dodao je Dizdarević.

On je rekao da unutarpartijski izbori u DPS-u daju novi kvalitet na političkoj sceni Crne Gore.

„Oni će pokazati kakvim kapacitetom raspolaže naša partija”, kazao je Dizdarević.

Kandidat za potpredsjednika DPS-a Ivan Vuković rekao je da Petnjica predstavlja izvor inspiracije, a u prethodne tri godine izvor nade.

„Kad god nam je teško, a nađemo se u Petnjici, vraćali smo se kući osokoljeni, jer smo znali da naša borba ima smisla i znali smo da će naša politika trijumfovati”, rekao je Vuković.

On je saopštio da su on i drugi kandidati u Petnjici da promovišu novu ideju, kako bi se postavio novi demokratski standard, ali i dala mogućnost da se direktno odluči ko će biti predsjednik, a ko potpredsjednici partije u narednom periodu.

Prema riječima Vukovića, DPS postavlja nove standarde u političkom životu Crne Gore.

„Mi otvaramo novu perspektivu razvoja države. Na to treba da smo ponosni i da svi učestvujemo u tom procesu kako bismo pokazali u praksi kako to izgleda i dodatno ojačali i nikad jedinstveniji nastavili borbu za evropsku i građansku Crnu Goru”, rekao je Vuković.

On je kazao da su ga za kandidaturu opredijelile ideje u koje vjeruje da mogu biti realizovane i koje će, kako je ocijenio, dodatno unaprijediti ugled i reputaciju Crne Gore u zemlji i u regionu.

Kandidat za potpredsjednika Jevto Eraković rekao je da nije bilo lako nakon 30. avgusta 2020. godine kada se, kako je kazao, Crna Gora našla u raljama izdajničkog pritiska, jačanjem nacionalizma koji je bio prisutan i u bihorskom kraju.

Kako je naveo, stanovnici Petnjice su pokazali kako treba razumijevati političke procese.

„Tri godine propadanja Crne Gore, kada smo izgubili na mnogom frontovima, opštinama i brojim izbornim procesima, ovdje se odoljelo, jer je Petnjica bila i ostala luča slobode i područje prekaljene mudrosti ljudi iz ovih krajeva, koji su pokazali kako se brani naša država i njeni temelji", rekao je Eraković.

On je kazao da je građanska Crna Gora jedini put za društvo.

“Nije sve bilo idealno prije 30. avgusta 2020. godine. Imali smo grešaka, a siguran sam da smo jedini koji smo smogli snage da osudimo sopstvene greške i one koji su se ogriješili o zakon ili moralne norme”, zaključio je Eraković.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније