Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

A.M. [ Portal RTCG ]

13. 03. 2024. 11:14 >> 11:14
Čitaj mi:

posjeta

Delegacija crnogorske policije na Kipru

Delegacija crnogorske policije je u posjeti Kipru povodom obilježavanja 60 godina prisustva mirovnih snaga UN-a na Kipru.

Kako je saopšteno iz Uprave policije, povodom obilježavanja 60 godina prisustva mirovnih snaga Ujedinjenih nacija na Kipru (UNFICYP), predstavnici Uprave policije Crne Gore - Sektora granične policije, boravili su u dvodnevnoj posjeti Kipru, na poziv šefa Misije, specijalnog predstavnika generalnog sekretara na Kipru, Kolina Stjuarta.

"Delegaciju crnogorske policije su činili v.d. pomoćnik direktora za Sektor granične policije, Milutin Vasiljević i koordinatorka Odsjeka za logistiku i podršku, Ivana Rabrenović", navodi se u saopštenju.

Kako kažu, svečanost obilježavanja godišnjice započela je dodjelom medalja pripadnicima vojnih i policijskih snaga koji su trenutno u misiji, uz obraćanje najviših predstavnika misije, koja je održana u zaštićenoj zoni UN-a, u Nikoziji.

"Tom prilikom je odato priznanje 42 države koje su dale svoj doprinos uniformisanim snagama mirovne misije u proteklih 60 godina, kao i za 187 pojedinaca koji su dali svoje živote. Tim povodom, otkriven je i spomenik u čast doprinosa i žrtve pripadnika mirovne misije UN-a", navodi se u saopštenju.

Kako je saopšteno, Crna Gora je prepoznata kao država koja pruža kontinuirani i aktivan doprinos UNFICYP-u upućivanjem pripadnika policije počev od 2009. godine.

"Crnogorski kontigent trenutno broji sedam pripadnika Uprave policije, što je do sada najveći broj crnogorskih policijskih službenika. Tokom dvodnevnog boravka, upriličena je i posjeta šefici policijske komponente (UNPOL), specijalnoj policijskoj savjetnici Satu Koivu, koja je pohvalila profesionalnost, vještine i zalaganje crnogorskih policijskih službenika u svim segmentima, s posebnim osvrtom na značaj i doprinos policijskih službenica koje se trenutno nalaze u misiji", navodi se u saopštenju.

Ovom prilikom, kako navode, uručen joj je simbolični poklon zahvalnosti na podršci uz uvjeravanja da će Crna Gora nastaviti da pruža kvalitetan i kontinuirani doprinos i u narednom periodu u službi očuvanja mira i ispunjavanja mandata misije.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније