Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

A.J.

18. 03. 2024. 17:04 >> 17:04

ibrahimović - maske

Značajna proevropska politika Bošnjačke stranke na planu EU integracija

Crna Gora je kao država koja je i formalno i suštinski najbliža članstvu u EU, i posebno je važno osnažiti i ubrzati taj proces, poručeno je na sastanku predsjednika Bošnjačke stranke Ervina Ibrahimovića sa ambasadorkom Francuske u Crnoj Gori An Mari Maske.

Time bi se, kako su sagovornici poručili, ostalim državama koje žele da pristupe EU poslao jasan signal da imaju EU perspektivu i da ona zavisi isključivo od rezultata rada na neophodnim reformama.

Iz BS-a je saopšteno da su Ibrahimović i Maske u prijateljskom i otvorenom razgovoru razmijenili mišljenja o odnosima dvije države, političkoj situaciji u Crnoj Gori i regiji, geopolitičkoj situaciji i njenom uticaju na Crnu Goru i regiju kao i na proces pristupanja Crne Gore i država regije EU.

Tokom razgovora istaknuta je važnost snaženja reformi kako u Crnoj Gori tako i regiji Zapadnog Balkana, te podvučeno da i države regije sa jedne kao i EU i države EU sa druge strane imaju svoje uloge u tom procesu i da "svako treba da učini dodatni napor kako bi proces bio osnažen i ubrzan jer je interes svih da Zapadni Balkan što proje postane integralni dio EU."

"Saglasili su se i da bi pozitivan izvještaj o ispunjenosti privremenoh mjerila (IBAR) bio dodatni podstrek za EU integracije, te podvukli ulogu i značaj konstruktivne i potpuno proervopske politike Bošnjačke stranke tokom cijelog procesa pristupanja Crne Gore Evropskoj uniji", navode iz Bošnjačke stranke.

Maske je, dodaju, potvrdila je punu posvećenost Republike Francuske da pruži svaku vrstu podrške Crnoj Gori na evropskom putu na čemu joj se predsjednik Ibrahimović zahvalio.

Na kraju je istaknuta potreba snaženja proevropskih snaga u Crnoj Gori u cilju osiguravanja evropskog puta.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније