Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

B.B. [ Dan ]

21. 03. 2024. 12:44 >> 12:44

DEMOKRATE NAPUSTILE SJEDNICU SO ZETA

"Nakon odluke suda Domazetović ne može predsjedavati"

Odbornici Demokrata napustili su sjednicu Skupštine opštine Zeta ističući da Nebojša Domazetović, ne može predsjedavati sjednicom, jer je jedini legitimni predsjednik parlamenta Luka Krstović. Odbornik Demokrata Milan Drakić tražio je da se sjednica prekine i da se o tom predlogu izjasne odbornici. On je rekao da je prekršen poslovnik.

"Predviđeno je da predsjednik Skupštine otvara sjednicu. Upravni sud je poništio odluku i vratio na ponovno odlučivanje u vezi sa razrješenjem Luke Krstovića, sa mjesta predsjednika SO. Tako je jedini legitimni predsjednik SO Zeta Krstović. Tražimo da se prekine sjednica", rekao je Drakić.

Predsjednik SO Zeta Nebojša Domazetović kaže da postoji procedura, te da će uvažiti sve preporuke suda. Drakić je kazao da zahtijevaju da se predlog stavi na glasanje.

Za prekid sjednice glasale su Demokrate, protiv su bili odbornici koalicije "Za budućnost Zete", SNP i nezavisni odbornik Nikola Rajović, dok DPS nije glasao.

Odbornik Demokrata Novica Pejović rekao je da Domazetović ne bi trebao da sjedi za predsjedavajućim stolom.

"Mi ovom neformalnom skupu građana nećemo prisustvovati. Zakazujemo pres konferenciju u 14 časova u holu zgrade", rekao je Pejović.

Inače, Upravni sud poništio je odluku Skupštine opštine Zeta od 25. avgusta 2023. godine, kojom je Luka Krstović, funkcioner Demokrata, razriješen sa mjesta predsjednika Skupštine. U presudi se navodi da se predmet vraća na ponovni postupak i odlučivanje.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније