Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

M.V.

24. 03. 2024. 12:44 >> 12:49
4
Čitaj mi:

ROVČANIN

Ova vlast je odraz i obraz 30. avgusta, izbori 2027. po kalendaru

Poslanik Demokratske Crne Gore Nikola Rovčanin za Portal RTCG ističe da je ova parlamentarna većina istorijska i po svom nastajanju i po svojim ciljevima. Kako je naglasio, nastojanja poraženih snaga da izazovu vanredne izbore je legitimna, ali parlamentarni izbori su 2027. godine i po zakonu i po političkom kalendaru.

Kako je kazao, aktuelna većina utemeljena je na veličanstvenoj pobjedi 30. avgusta čije tekovine se moraju čuvati, poštovati i njegovati.

"Ona je odraz i obraz tridesetoavgustovskog podviga. Drugo, za samo 100 dana ostvarila je priznate rezultate na polju EU integracija, naročito u dijelu pravosuđa, lansirajući državu na tom putu nakon decenijske stagnacije. Treće, ona je brana vraćanju poraženih snaga i njihovog sistema vrijednosti skaj aplikacija. I u porodici i u poslu i u društvu i u politici postoje nesporazumi. To je prirodna stvar. Vjerujem u snagu razgovora, moć kompromisa, poštovanje zakona i borbu za više ciljeve", naglasio je Rovčanin.

Kako je dodao, uprkos želji poraženih snaga, što je politički sasvim legitimno, da sruše parlamentarnu većinu i izazovu vanredne parlamentarne izbore, važno je istaći da su parlamentarni izbori 2027. godine i po zakonu i po političkom kalendaru.

"Do tada možemo imati i mnoštvo nesporazuma i suprostavljenih stanovišta na koje jedni drugima treba da ukazujemo i iznalazimo rješenja, to su prirodni procesi, ali ciljevi su nam zajednički i povezani sa očekivanjima građana: veće plate i penzije, poraz organizovanog kriminala i korupcije, nova radna mjesta, ekološka država, važni infrastruktirni projekti, nastavak razvoja energetike i u konačnom - Crna Gora punopravna članica Evropske unije", navodi Rovčanin.

Kada je riječ o energetskom sektoru Crne Gore, smatra da je to najzdraviji privredni resurs u državi, blago Crne Gore, razvojna šansa i budućnost.

"Primjećujem pojačane aktivnosti ministarstva energetike i rudarstva i rukovodstava energetakih kompanija u svim segmentima najznačajnije privredne oblasti, kao i odgovoran pristip u rješavanju problema. EPCG će u 2023 godini postići najbolji rezultat od svog postojanja, a očekujem i pozitivno poslovanje većine kompanija u energetskom sektoru. To je izuzetna osnova za nastavak i realizaciju svih započetih i planiranih projekata, VE"Gvozd", projekata Solari, ekoloske rekonstrukcije TE Pljevlja, HE"Otilovići", toplifikacije Pljevalja. Svi ovi projekti su u fazi realizacije sa potpisanim ugovorima, te je završetak siguran, realno očekivano u 2025 godini, dok se projekat Solari sprovodi u kontinuitetu i imamo sve veći i veći broj instalisanih sistema iz mjeseca u mjesec. U narednom periodu potrebna je podrška Ridniku uglja Pljevlja pred kojim je veliki projekat izmještanja korita rijeke Ćehotine. U konačnom, šansu za razvoj energetskog sektora Crna Gora ne smije da propusti. Jak energetski sektor znači povećanje ekonomske moći države, rast BDPa, smanjenje spoljnotrgovinskog deficita i nova radna mjesta. Zato je neophodna podrška i parlamenta i Vlade Crne Gore energetskim kompanijama u dijelu kvalitetnih zakonskih rješenja", zaključio je Rovčanin.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније