Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

A.B. [ Portal RTCG ]

27. 03. 2024. 10:31 >> 10:34
Čitaj mi:

POSLANIK BS

"Očekuje se kriza na državnom nivou, političke elite nisu odgovorile zadatku"

Politička kriza koja se trenutno oslikava na lokalnom nivou u Šavniku, Budvi, Podgorici i Andrijevici vjerovatno će se prenijeti i na državni nivo, smatra poslanik Bošnjačke stranke Amer Smailović.

Smailović je, gostujući u emisiji "Link" na Radiju Crne Gore kazao da je evidentno da su na crnogorskom političkom nebu unutarpartijski interesi na prvom mjestu, a ne put ka Evropskoj uniji.

"Postoji ozbiljna politička kriza. Sve ovo čemu svjedočimo govori da su konstituenti u ozbiljnim nesuglasicama. Građani najviše ispaštaju", kazao je on. 

Komentarišući situaciju u Šavniku, Smailović je kazao da je na djelu nemoć države da se izbori sa problemima.

"Šavnik je bio ozbiljan test za institucije i nisu ga položile. U Budvi i Podgorici postoje nesuglasice. Partije koje su tamo na vlasti utiču i na politiku na državnom nivou. Očigledno je da političke elite koje obnašaju pozicije nisu odgovorile zadatku", ocijenio je on. 

Smailović kaže da je Bošnjačka stranka bila stava da je heterogenost dovesti do značajne krize.

"Ispostavilo se da je tako. Vjerovatno će se lokalna kriza prenijeti na državni nivo. Disonantni su tonovi između Milana Kneževića i Bečića, a tu je i premijer Milojko Spajić. Andrija Mandić je organizovao neke sastanke i želi da ih pomiri na neki način. Sve to govori o ozbiljnosti momenta. Vidjećemo ko je tu suštinski za evropski put Crne Gore", ukazao je Smailović. 

Govoreći o rekonstrukciji Vlade, Smailović kaže da je iz BS očekuju, ali da partija iz koje dolazi neće odustati od svojih principa i stavova.

"Očekujemo da u razgovorima sa premijerom Spajićem ostvarimo dio naših ciljeva. Naši stavovi su, prije svega, proevropski kurs i poštovanje članstva u NATO. Želimo da riješimo probleme koji se tiču standarda građana i da vratimo investicije na sjeveru Crne Gore. Takođe, napomenuo bih da priča oko manjinskih prava u Crnoj Gori još nije zaokružena", smatra Smailović. 

Upitan da li će BS biti dio Vlade, ako u njoj bude koalicija "Za budućnost Crne Gore", Smailović je odgovorio da su njihovi partneri svi oni koji podržavaju programske ciljeve njihove stranke.

"Mi još uvijek nismo ušli u pregovore. Ali, nećemo dozvoliti da se uruši evropski put Crne Gore. Radićemo na tome da proevropske strukture u Crnoj Gori ne budu zanemarene, bilo da smo dio opozicije ili vlasti", zaključio je Smailović. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније