Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

26. 04. 2015. 08:05 >> 08:00
18

SVILANOVIĆ O INTEGRACIJAMA

Crna Gora "daleko dogurala"

Na pragu devete godišnjice od obnove nezavisnosti Crna Gora može sa ponosom da saopšti da je „daleko dogurala“ i veliki posao napravilau procesu pridruživanja Evropskoj uniji i NATO-u, ali i na domaćem terenu gdje je osnažena vjera u sopstvenu državu, kazao je Pobjedi Generalni sekretar Savjeta za regionalnu saradnju Srbije Goran Svilanović.

"U vremenu različitih podjela u društvima oko nas, mislim da je jedna važna stvar veliki uspjeh Crne Gore, a to je osnažena vjera u svoju domovinu, bez obzira kako se ljudi izjašnjavaju nacionalno, politički ili vjerski. Mislim da je to veliko postignuće", rekao je Svilanović.

Prema njegovim riječima, na političkom planu, Crna Gora je između šest država koje su u procesu pridruživanja, najdalje otišla.

"Podržavam ulazak Crne Gore u NATO, to je moja politička pozicija. Vjerujem da bi uskoro mogli da se nadamo dobrim vijestima u tom smislu. Kao građanin Srbije sa velikim zadovoljstvom pratim tu trku u koju je ušla i Srbija, i želju i ambiciju da dostigne sve ono što je crnogorski pregovarački tim uradio. Naravno, želim da se to dogodi, ali pritom ne na račun Crne Gore, nego da se ubrza pregovarački procjes obje zemlje", kazao je Svilanović.

On je ocijenio da je Crna Gora u integracijama "realno dosta daleko otišla i veliki posao napravila", ali i napomenuo da su okolnosti unutar EU nešto na šta sve zemlje regiona imaju ograničenu mogućnost uticaja.

Пратите нас на

Коментари18

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније